Betjeningen af HP 27f 4K sker nemt med fem knapper på skærmens underside.

HP 27f 4K 5ZP65AA

Denne 4K-skærm fra HP leverer en fin og detaljeret billedkvalitet, men skæmmes især af få tilslutningsmuligheder.

af Poul Siersbæk #Skærm #Hewlett Packard (HP)
8.0

Det første, der slår én, når man pakker HP 27f 4K ud af kassen, er den utroligt lave vægt, der ligger et par kilo under de fleste 4K-skærme på 27 tommer. Det er umiddelbart tiltalende, men det har en pris. Strømforsyningen er placeret uden for skærmen som en del af strømkablet, og så er der sparet gevaldigt på skærmens fod og holder.

Samling af skærmen er nemt klaret uden værktøj, men armen, som skal holde skærmen, virker skrøbelig. Det er muligt at vippe og hæve eller sænke skærmen, og armen kan rotere i foden. Led og samlinger virker bare skrabede og vakkelvorne, hvilket ikke hænger sammen med prisen for en 4K-skærm i denne klasse.

Skærmen er af den gode IPS-type, og farvegengivelsen er fin med flotte nuancer, ikke mindst på indstillingen Neutral. Den høje opløsning er med til at sikre en virkelig fin detaljegengivelse. Med sin opdateringshastighed på 60Hz fungerer skærmen til de fleste formål, herunder film og billedredigering, omend vi savnede en HDR-indstilling, som kunne føje lidt flere detaljer til skyggerne.

Sort gengives jævnt, men da vi testede med et helt hvidt skærmbillede, kunne vi se lidt lystab i hjørnerne og langs skærmens bund. Det er dog ikke noget, man lægger mærke til ved almindeligt brug.

Udover den triste fod har HP også skåret på tilslutningsmulighederne. Der er kun to HDMI-porte og en DisplayPort, og der er hverken USB-porte, højttalere eller stik til hovedtelefoner.


+ Fin og detaljeret 4K-kvalitet

+ Flotte farvenuancer

– Få tilslutningsmuligheder

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Denne 4K-skærm fra HP leverer en fin og detaljeret billedkvalitet, men skæmmes især af få tilslutningsmuligheder.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Størrelse
27 tommer
Opløsning
3840 x 2160 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
300 cd/㎡
Format
16:9
Tilslutning
2 x HDMI, 1 x DisplayPort
Paneltype
IPS
Højttalere
Nej
Betragtningsvinkel
178°/ 178°
Elforbrug
30 watt
Responstid
5 ms
Mål
61,4 x 50,1 x 19,4 cm
Vægt
4,8 kg