HP-skærmen kan både drejes og hæves og sænkes.

HP 24fh

HP leverer god billedkvalitet og mange praktiske funktioner til en fornuftig pris.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #Hewlett Packard (HP)
8.3

Når der skal ny skærm på hjemmekontoret, så går du ikke helt galt i byen med HP 24fh. Du får både fin billedkvalitet, gode ergonomiske indstillingsmuligheder og en fornuftig pris.

Billedet står lysstærkt og skarpt i Full HD-opløsning. I modsætning til mange andre skærme i denne prisklasse, så kan du se skråt ind på skærmen uden at farverne ændres, eller billedet bliver utydeligt.

HP 24fh giver ikke indtryk af at være en skærm, der er skabt til at spille på, men den har alligevel indbygget AMD Freesync, som modvirker hakken i skærmbilledet, når du spiller på en pc med et nyere grafikkort fra AMD.

Der er bemærkelsesværdigt lidt genskin i skærmens overflade – selv fra meget stærke lamper. Man tænker måske ikke så meget over det, mens man sidder og arbejder, men hvis der er forstyrrende elementer i billedet, mens man sidder ved skærmen i flere timer, kan det virke trættende for øjnenene.

Armen, der holder skærmen er i sortlakeret aluminium – ikke i plastik som de fleste andre skærme i dette prisleje. Det betyder, at hele anordningen, der holder skærmen, på samme tid er slank og solid.

Det er især en fordel, når du tager fat i skærmen for at hæve, sænke, dreje eller vippe den. Skærmen kan nemlig det hele, og det gør det nemt at finde en behagelig arbejdsstilling. Du kan skyde skærmen 13 cm op ved trække i den. Så er det ingen sag at finde en højde, der passer dig. Alternativet i skærme, der ikke kan hæves, er, at du må nøjes ved at vippe skærmen, så du kommer til at bøje nakken lidt hele tiden.

Der sidder knapper til indstilling af skærmens farver og lysstyrke på underkanten. Du kan ikke se, hvad du trykker på, så du må føle dig frem. Betjeningen foregår alligevel forholdsvis gnidningsfrit, for menuen på skærmen viser med pile, hvilke knapper, der gør hvad.

Du kan også hurtigt skifte mellem flere forskellige farveprofiler, så du fx kan gøre skærmens lys rødligere sent på aftenen for at mindske belastningen på dine øjne.


 

+ Vid betragtningsvinkel

+ Kan hæves og sænkes

+ Næsten intet genskin

 

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

HP leverer god billedkvalitet og mange praktiske funktioner til en fornuftig pris.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Størrelse
23,8 tommer
Opløsning
1920 x 1080 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
300 cd/m2
Format
16:9
Tilslutning
HDMI, VGA
Paneltype
IPS
Højttalere
Nej
Betragtningsvinkel
178 grader
Elforbrug
19 watt
Responstid
5 ms
Mål
54 x 19,4 x 46 cm
Vægt
4 kg