Den lille runde fjernbetjening gør det nemt at ændre indstillinger på skærmen.

BenQ PD2705U

PD2705U er en god skærm til arbejde med billeder, og den har masser af praktiske tilslutninger.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #BenQ
9.0

BenQ PD2705U koster mere end de fleste 27-tommer skærme, men hvis du bruger skærmen til at arbejde med video- eller billedredigering, er den helt klart prisen værd.

Det er skærmens fine farvegengivelse, der gør den særligt egnet til grafisk arbejde ved pc’en. Vi kunne godt have tænkt os en større lysstyrke, som ville gøre skærmen bedre at bruge i stærkt dagslys. Til gengæld er belysningen ligeligt fordelt over hele skærmpanelets areal. Der var kun små variationer i vores lysmålinger rundt omkring på skærmen.

PD2705U kan vise billedet fra to computere på samme tid ved siden af hinanden. Det er ikke så praktisk anvendeligt, for det betyder, at de to skærmbilleder får en stor sort kant foroven og forneden, og billederne er skrumpet så meget, at det – på trods af den høje Ultra HD-opløsning – kan være lidt svært at se, hvad der står på skærmen.

Det mest specielle ved BenQ-skærmen er en en lille dims, der mest af alt ligner en ishockeypuck med nogle knapper. Den kan du fx bruge til at indstille lysstyrken. Du kan også skifte mellem tilslutningerne, hvis du har skærmen sluttet til flere ting.

Hvis du har en nyere pc, kan du nøjes med at koble den til skærmen med et USB-C-kabel. Det er ikke nødvendigt med et separat strømkabel til computeren, for PD2705U leverer både billedsignalet fra computeren til skærmen og 65 watt i den modsatte retning til den bærbare. Det er ret smart.

Når du har tilsluttet din bærbare via USB-C får du også den fordel, at skærmen kan give dig ekstra tilslutningsmuligheder: I siden af PD2705U sidder en USB-port, en USB-C-port og tilslutning til højtalere eller hovedtelefoner. Mange bærbare har i dag kun ganske få tilslutninger, så det er en fin bonus, at du slipper for at skulle købe dig en docking-station for at få flere tilslutninger til computeren. Vi testede skærmen med en ny bærbar pc uden den velkendte, gammeldags USB-port, men vi kunne blot sætte en USB-nøgle i siden af skærmen og få adgang til indholdet på den fra den tilkoblede computer. Der sidder endda flere USB-porte i bunden af skærmen, men de er lidt sværere at komme til, så de egner sig bedst til mus og tastatur.

Der følger et bredt udvalg af kabler med PD2705U, så du har alt, hvad du skal bruge, så snart du har pakket skærmen ud.


+ Praktisk styring med “ishockeypuck”

+ Gode tilslutningsmuligheder

– Lidt lyssvag

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

PD2705U er en god skærm til arbejde med billeder, og den har masser af praktiske tilslutninger.

Specifikationer

Mærke
BenQ
Størrelse
27 tommer
Opløsning
3840 x 2160 pixels
Kontrast
1200:1
Lysstyrke
250 cd/m²
Format
16:9
Tilslutning
2 x USB-C, 2 x USB-B, 3 x USB-A, HDMI, DisplayPort, hovedtelefon
Paneltype
IPS
Højttalere
2 x 2,5 watt
Betragtningsvinkel
178°/178°
Elforbrug
27,5 watt
Responstid
5 ms
Mål
61,4 x 45,1 x 25,7 cm
Vægt
9,3 kg