BenQ BL2420PL har en solid fod, der kan justeres i højden. Skærmen kan endda vippes på højkant.

BenQ BL2420PT

Skærm med høj opløsning og pivot-funktion i foden.

af Henrik Ræder Clausen #Skærm #BenQ
9.2

Med en vægt på syv kilo giver BenQ BL2420PT indtryk af god kvalitet. Skærmen på 24 tommer har en solid hæve-sænke fod med pivotfunktion, så skærmen kan drejes på højkant. Der er tilslutning til alle almindelige kabeltyper, og kablerne følger med i pakken. Lidt usædvanligt har skærmen en ret bred kant omkring billedområdet. Det reducerer reflekser, men er ikke så elegant som de mange skærme med ganske smal kant, der findes i dag. Opløsningen på 2560 x 1440 pixels (QHD) er i den pæne ende uden at sætte rekorder.

Den store fod monteres med en fingerskrue og ved at løfte skærmen på plads. Og selv hvis man ikke har tænkt sig at bruge pivot-funktionen gør den det nemt at komme til tilslutningerne. Skærmen kan have brug for lidt hjælp til at finde den rigtige indgang.

Betjeningspanelet er en stribe berøringsfølsomme knapper nederst til højre, der lyser op, når man aktiverer dem. Menuerne er logisk opbygget og til at finde rundt i. Man kommer dog nemt til at aktivere knapperne, hvis skærmen vippes på højkant.

Men det vigtigste er naturligvis farverne. Her lover BenQ, at skærmen overholder to professionelle standarder, og at skærmen er finkalibreret ved levering. Og det holder – næsten: Farverne står flot, men de lyse nuancer har en tand farve for meget. Forskellen er lille, og kan justeres væk.

Vores målinger bekræfter, at sRGB-farverummet er fyldt ud, og viser tilmed et flot kontrastforhold på hele 1262:1. Med en maksimal lysstyrke på 300 cd/m2 vil skærmen fungere godt i lokaler med meget lys. Betragtningsvinklen på hele 178 grader er upåklagelig.

Der er også et udvalg af indstillinger til at fremhæve animationer, skærpe linjer i stregtegninger, og til at give lys, der er mere skånsomt for øjnene. Praktisk for dem, der har brug for det.

De indbyggede højtalere er bedre end de fleste, med en behagelig klang og et vist stereoperspektiv. Det er tilstrækkeligt godt til mindre kritiske formål, hvor fraværet af basområdet ikke betyder noget.


+ Farvekvalitet i top
+ Solidt bygget
+ Masser af tilslutninger og kabler
+ Brugbare højtalere

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Denne solidt byggede skærm giver professionel farvekvalitet og masser af tilslutninger. Den koster lidt mere end andre skærme, men man får kvalitet for de ekstra penge.

Specifikationer

Mærke
BenQ
Størrelse
24 tommer
Opløsning
2560 x 1440 pixels (QHD)
Kontrast
1262:1
Lysstyrke
300 cd/m2
Format
16:9
Tilslutning
VGA, DVI, HDMI, DisplayPort
Paneltype
IPS
Højttalere
2 x 1 W
Betragtningsvinkel
178 grader
Elforbrug
22 W
Responstid
5 ms
Mål
384.9 x 563.2 x 239.5 cm (h x b x d)
Vægt
7 kg
Andet
100% sRGB / Rec. 709