ASUS ZenScreen

ZenScreen er en praktisk ekstraskærm til din pc, som er designet til at du kan tage den med på farten.

af #Skærm #ASUS
8.8

Med ZenScreen har ASUS lanceret en produkttype, som jeg aldrig tidligere har haft i hænderne: En bærbar ekstraskærm til din pc, som blot skal tilsluttes USB. Ideen er god, og da skærmen samtidig er tynd og diskret, er det ikke helt utopisk, at man rent faktisk ville medbringe den i tasken til den bærbare pc.

ZenScreen tilsluttes optimalt via en USB C-port, men da min test-pc ikke rummer denne nye type USB, anvender jeg i stedet den medfølgende adapter, så skærmen kan tilsluttes en helt almindelig USB 3.0-port. Den virker straks, du kobler den til Windows 10, men hvis du vil anvende nogle af skærmens smarte muligheder, må du en tur forbi ASUS’ hjemmeside og hente værktøjet DisplayWidget. Desværre fulgte softwaren ikke med i pakken. Med programmet installeret kan du fx rotere Windows Skrivebordet ved blot at rejse skærmen på højkant – en funktion, du også kender fra din smartphone. Det er ret smart og fungerer godt i praksis, selvom der er en smule mere forsinkelse på rotationen, end når man gør det samme på telefonen.

Med i pakken til ZenScreen følger en helt almindelig kuglepen med ASUS’ logo. I første omgang troede jeg der var tale om en digital pen til skærmen, men heldigvis nåede en kollega at advare mig, før jeg satte fede kuglepensstreger på den nye skærm. Grunden til at pennen er med er, at der i bunden af ZenScreen er et lille hul, som passer til en kuglepen eller blyant. Når du sætter pennen ind, kan den fungere som fod for skærmen. Ideen er såmænd god nok, men det burde nok fremgå lidt tydeligere i den medfølgende litteratur – måske med et stort rødt klistermærke – at man IKKE skal tegne på skærmen med den. Det kunne være en ærgerlig begyndelse på bekendtskabet med ZenScreen. Samtidig er holder-funktionen ikke verdens mest stabile, så jeg kunne godt have ønsket mig en lille fod i stedet.

Bortset fra de små kritikpunkter er ZenScreen et virkeligt smart produkt, der også er flot designet. Skærmen har en fin lysstyrke og opløsningen på Fuld HD sikrer, at den faktisk også er særdeles brugbar som ekstra arbejdsskærm på kontoret, hvis du da ikke tager den med i toget og anvender den til underholdning til familiens yngste.

Find den billigste pris på www.pricerunner.dk

+ Flot og praktisk design

+ Automatisk rotation

– Står ustabilt på bordet

– Kuglepen er en lidt for smart gimmick

 

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

ASUS' har med ZenScreen lavet en særdeles praktisk ekstraskærm, som med sin størrelse er perfekt at have med i computertasken. Det praktiske sikres også ved, at skærmen får strøm fra USB-porten, men holdefunktionen kunne være designet bedre.

Specifikationer

Mærke
ASUS
Størrelse
15.6" (39.6cm)
Opløsning
1920x1080
Kontrast
800:1
Lysstyrke
220 cd/㎡
Format
16:9
Tilslutning
USB Type-C (eller USB 3.0 med adapter)
Paneltype
IPS
Elforbrug
8 watt
Mål
36 x 22,6 x 0,8 cm
Vægt
780 gram