ASUS TUF Gaming VG28UQL1A har hele fire HDMI-porte og to USB-porte. Der er små indbyggede højttalere på bagsiden.

ASUS TUF Gaming VG28UQL1A

Meget fin 4K-skærm til spil, filmvisning og billedbehandling. Prisen er dog meget høj.

af Poul Siersbæk #Skærm #Asus
8.9

Selv hvis ordet “Gaming” ikke var en del af navnet, ville man ikke være i tvivl om, at ASUS TUF Gaming VG28UQL1A var dedikeret til computerspil.

4K-skærmens responstid er 1 ms, mens opdateringsfrekvensen er 144Hz, hvilket fint sikrede os glidende bevægelser og fornem skarphed uden synlig forsinkelse ved både spil og film. Desuden er det en fordel, at skærmen kan synkronisere med computerens grafikkort.

Skærmens Shadow Boost er en fin funktion, som lysner skyggerne, hvis nogle scener i et spil udspiller sig i mørke. Den sorte skærmfarve får dog generelt et mat og dæmpet udtryk, som ikke er optimalt ved fotos eller film. Krævende spillere kan også glæde sig over hjælpefunktioner, der gør præcision i skydespil nemmere, og det er fx muligt at aktivere en timer på skærmen.

4K-skærmen har et godt IPS-panel med vide betragtningsvinkler, og den er godt kalibreret med en jævn lysstyrke i hele skærmfladen. Standardindstillingen er Gaming Mode, men det var faktisk også den, vi bedst kunne lide til både film og billedbehandling. Her fremstod farverne naturlige og klare, ligesom kontrasten var velafbalanceret med fine detaljer. Er man vild med stærke farver, er Scenery Mode bedst. Her øges kontrasten dog også, hvilket sænker detaljegengivelsen i skyggerne.

VG28UQL1A er både let og nem at klargøre uden værktøj. Monteret på den solide, V-formede fod, kan skærmen hæves, sænkes, drejes og svinges op i lodret position. Betjeningen er dejlig nem via fire store knapper og et joystick på bagsiden.


+ Flot billedvisning

+ Nem betjening og gode tilslutningsmuligheder

– Høj pris

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Meget fin 4K-skærm til spil, filmvisning og billedbehandling. Prisen er dog meget høj.

Specifikationer

Mærke
Asus
Størrelse
28 tommer
Opløsning
3840 x 2160 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
350 cd/㎡
Format
16:9
Tilslutning
4 x HDMI, 1 x DisplayPort, 3 x USB
Paneltype
IPS
Højttalere
2 x 2W
Betragtningsvinkel
178°/ 178°
Elforbrug
33 watt
Responstid
1 ms
Mål
64,0 x 54,0 x 21,4 cm
Vægt
6,9 kg