Der er ikke den mindste vaklen, selv som foden er lidt pudsig og asymmetrisk.

ASUS Swift OLED PG49WCD

Den store ASUS-skærm er lige så bred som to almindelige skærme og billedkvaliteten er sublim.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #Asus
9.4

PG49WCD løfter skærmteknologi til computere op på et nyt niveau. Den meget brede 49-tommer skærm er måske ikke for alle på grund af sin størrelse og pris, men hvis du vil have ypperlig billedkvalitet på dit skrivebord i mange år frem, så får du det med ASUS-skærmen.

Formatet er 32:9 – altså det samme som to 16:9-skærme ved siden af hinanden, og PG49WCD er faktisk nogenlunde på højde med en almindelig 27-tommer skærm. Skærmen buer, og den omslutter hele dit synsfelt, hvis du sidder en lille meter fra den. Det er en ren fornøjelse at have mange vinduer åbne ved siden af hinanden.

Der er overhovedet ingen udvaskning af farverne i skærmens yderkanter, når du sidder foran den, og den forholdsvis nye QD-OLED-teknologi giver et ekstraordinært flot billede. Kontrasten er god, men det er især farvegengivelsen, der får billedkvaliteten til at udmærke sig. Vores målinger afslørede, at skærmen kan gengive næsten 99 procent af Adobe RGB-farverummet. Det er det farvespektrum, som professionelle arbejder med i fx Photoshop. Lyset i skærmen er desuden helt ensartet fordelt over hele skærmarealet.

Det eneste lille problem, vi kunne finde ved PG49WCD, er dens blanke overflade, der giver en smule genskin fra lys omkring dig. Skærmen fungerer bedst i et rum, hvor der ikke er stærke lyskilder, der skinner direkte på den.

Skærmens højeste opdateringsfrekvens er 144 Hz, og det er med til at sikre en flydende oplevelse af ting, der bevæger sig på skærmen – også når du blot ruller ned gennem indholdet på en hjemmeside.


+ Meget flot billede

+ Plads til masser af vinduer

– Lidt for blank overflade

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Den store ASUS-skærm er lige så bred som to almindelige skærme og billedkvaliteten er sublim.

Specifikationer

Mærke
Asus
Størrelse
49"
Opløsning
5120 x 1440 pixels
Kontrast
1.500.000:1
Lysstyrke
1,000 cd/㎡
Format
32:9
Tilslutning
1 x DisplayPort, 1 x HDMI 2.1, 1 x USB-C, hovedtelefon, 2 x USB-A 3.2, 2 x USB-A 2.0, optisk lydudgang
Paneltype
QD-OLED
Højttalere
Nej
Betragtningsvinkel
178° / 178°
Elforbrug
120 watt
Responstid
0,03 ms (GTG)
Mål
119 x 37,2 x 15,5 cm
Vægt
8,5 kg