Den meget brede fod får den store skærm til at stå stabilt på bordet.

ASUS ROG Swift PG42UQ OLED

ROG Swift PG42UQ giver fantastisk billede og lyd – uanset hvad du vælger at bruge den til.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #Asus
9.5

ROG Swift PG42UQ er en både stor og dyr skærm. Den gør det dog til en oplevelse, hver gang du sætter dig foran pc’en, og du får et vanvittigt flot billede uanset, hvad du vælger at se på den.

I dag er 42 tommer en forholdsvis lille størrelse til et tv, men til en computerskærm, som du sidder meget tættere på, så virker det STORT. Vi rykkede skærmen helt tilbage på bordet, og så kunne vi lige netop opnå en afstand, så hvor vi kunne overskue hele skærmbilledet.

Skærmen bruger OLED-teknologi. Det betyder, at skærmen kan slukke for hver eneste pixel individuelt og dermed vise en helt dyb sort farve, som almindelige LED-skærme ikke kan. Kontrasten er helt i top, og du slipper samtidig for, at et mørkt skærmbillede lyses helt op, hvis der vises noget hvidt et sted på skærmen, fx undertekster i en film. Det er ofte et problem i billigere skærme.

Skærmbilledet opdateres kun med forholdsvis beskedne 138 Hz, men vi kunne ikke se nogen problemer, når vi brugte skærmen til hurtige skydespil. ROG Swift PG42UQ synkroniserer billedopdateringen med dit grafikkort, og det fungerer ret effektivt til at forhindre problemer med hakkende visning af action-sekvenser.

Opløsningen er Ultra HD som i de fleste tv-apparater i dag, og du kan i princippet både bruge skærmen til computeren og til at vise tv-indhold via fx en Google Chromecast. Der er masser af tilslutningsmuligheder på bagsiden, og det lægger også op til at bruge skærmen til lidt af hvert.

De gode indbyggede højtalere betyder, at du sagtens kan bruge skærmen uden computerhøjtalere eller hovedtelefoner. Lydkvaliteten kan uden problemer måle sig med et godt tv. Du kan spille virkelig højt, uden at lyden forvrænges, og der ligger en fyldig og flot bas under det hele.


+ Meget høj billedkvalitet

+ God lyd

– Dyr

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

ROG Swift PG42UQ giver fantastisk billede og lyd – uanset hvad du vælger at bruge den til.

Specifikationer

Mærke
Asus
Størrelse
41,5"
Opløsning
3840 x 2160 pixels
Kontrast
135.000:1
Lysstyrke
450 cd/m²
Format
16:9
Tilslutning
DisplayPort, 2 x HDMI 2.0, 2 x HDMI 2.1, hovedtelefoner, 4 x USB 3.2 Gen 2, optisk lydudgang (SPDIF)
Paneltype
OLED
Højttalere
2 x 10W
Betragtningsvinkel
178°/ 178°
Elforbrug
220W
Responstid
0,1 ms (GTG)
Mål
93,2 x 61,1 x 25,5 cm
Vægt
14,77