Asus ROG Strix XG35VQ

Asus ROG Strix XG35VQ er beviset på, at en ultrabred, buet skærm ikke bare er et fikst salgstrick - det giver nemlig rigtigt god mening, og kan faktisk give dig mere plads på skrivebordet.

af Martin Haverholm #Skærm #Asus
8.5

Ved første øjekast virker ASUS ROG Strix XG35VQ nærmest absurd stor. Den 35 tommer store skærm i ultra bredformat er i sig selv opsigtsvækkende, men når man dertil føjer, at skærmen er let bøjet og designet i ASUS’ Republic Of Gamers (ROG)-stil, var det nok til at selv garvede Komputer-journalister måtte give den en kommentar med på vejen  i den tid, jeg testede skærmen.

Hovedparten af “gaming”-æstetikken ved ASUS ROG Strix XG35VQ er dog ikke noget, du bemærker, når du bruger skærmen – den del er mest holdt på bagsiden. Forfra kendetegnes skærmen af elegante, tynde kanter foroven og langs siderne og en bredere kant forneden.

Knapperne er også gemt på bagsiden, men sidder, så de nemt kan nås. Når du trykker på en knap dukker en menu op på skærmen, der giver et godt overblik over, hvad du kan indstille. Desuden er der et lille “joystick” der giver dig endnu flere muligheder, og hjælper dig med at komme godt i gang med skærmen.

Størrelsen giver god mening

Efter at have brugt et par timer på at vænne mig til, at jeg skulle bevæge musen betydeligt længere end normalt, begyndte ASUS ROG Strix XG35VQ stille og roligt at give mening for mig. Ikke nok med, at skærmens bredde gør det muligt at have tre-fire vinduer åbne side om side – hvilket jeg plejer at bruge to skærme til – skærmens krumning gør også, at man har en bedre synsvinkel på de yderste kanter af skærmen.

Skærmens panel er af VA-typen, der er en god middelvej mellem hurtige gamer-skærme og skærme til billedbehandling, der har bedre farvegengivelse. Opløsningen på 3440 x 1440 gør også ASUS ROG Strix XG35VQ til en super skærm til at se film på – men der er dog ingen indbyggede højttalere.

ASUS ROG Strix XG35VQ er ikke den bedste skærm til hverken spil eller billedbehandling, men kan være en rigtigt god løsning til dig, der gerne vil begge dele, men  ikke har plads eller råd til en speciel skærm til hver opgave.

 

Find den bedste pris her:

www.pricerunner.dk

+Nem ibrugtagning
+Elegant design
+Kan erstatte to skærme
-Ikke den bedste farvegengivelse

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Asus ROG Strix XG35VQ er en virkelig god skærm, der vil dække de flestes behov - og endda kan erstatte mange to-skærms-løsninger. Farvegengivelsen er dog ikke den allerbedste, så hvis du skal bruge en skærm til billedbehandling, findes der bedre på markedet.

Specifikationer

Mærke
Asus
Størrelse
35 tommer
Opløsning
3440 x 1440
Kontrast
2500:1
Lysstyrke
300 cd/m2
Format
21:9 (UltraWide)
Tilslutning
DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, HDMI 2.0
Paneltype
VA
Højttalere
Nej
Betragtningsvinkel
178°(H)/178°(V)
Elforbrug
<43W
Responstid
4ms (grå-til-grå)
Mål
83,5 x 46,8/56,7 x 31,7 cm (inkl. fod)
Vægt
12,2 kg (inkl. fod)