Benene kan klappes helt op, og foden kan let afmonteres, så skærmen er lige til at tage med.

ASUS ROG Strix XG16AHP-W

Tag XG16 med under armen, når du vil have en større skærm med dig eller måske bare en ekstra skærm til at koble til din bærbare pc.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #Asus
8.3

ROG Strix XG16 er en transportabel pc-skærm, som med dens 15,6 tommer egentlig giver dig alt det, du får i en almindelig, stationær computerskærm.

Når skærmen er samlet, ligner den også en rigtig computerskærm. Den største forskel er bare, at foden kan klappes helt sammen, så den næsten ingenting fylder. Det er ret imponerende, for det er en solid aluminiumsfod på tre ben, og skærmen kan både hæves, sænkes, vippes og drejes, så du får den bedste arbejdsstilling.

På bagsiden af XG16 kan et stort plastikstykke klappes ud og bruges som stander til skærmen – og så kan du faktisk klare dig helt uden trefoden.

Skærmbilledet står flot med en god farvegengivelse. Billedet kan opdateres med 144 Hz, og oplevelsen var også fin og flimmerfri, da vi koblede skærmen til en pc og spillede på den. Kontrasten kunne være bedre, og det var særligt et problem, da vi tog XG16 med ud under åben himmel. Når solen skinner, er det meget svært at se, hvad der sker på skærmen.

ROG Strix XG16 har indbygget batteri. Under vores test holdt det som regel skærmen kørende i cirka to timer, så du skal ikke regne med at sidde og spille eller arbejde en hel dag langt fra en stikkontakt.

Skærmen får strøm via et USB-C-kabel, og vi havde held med at slutte den til en stor powerbank. Så havde vi pludselig over dobbelt så lang batteritid. Det optimale er dog selvfølgelig at slutte skærmen til en stikkontakt med den medfølgende strømforsyning.

Du kan koble stort set alle apparater, der kan bruge en skærm, til XG16. Der er både USB-C og HDMI-port i siden på skærmen, og der følger kabler med i kassen.


+ Transportabel

+ Flot billede

– Lav batteritid

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Tag XG16 med under armen, når du vil have en større skærm med dig eller måske bare en ekstra skærm til at koble til din bærbare pc.

Specifikationer

Mærke
Asus
Størrelse
15,6
Opløsning
1920 x 1080 pixels
Kontrast
800:1
Lysstyrke
300 nits
Format
16:9
Tilslutning
HDMI, USB-C
Paneltype
IPS
Højttalere
2 x 1 watt
Betragtningsvinkel
178 grader
Elforbrug
10 watt
Responstid
3 ms
Mål
46,4 x 36 x 24 cm (med fod)
Vægt
1,6 kg