Webkameraet er monteret som en klods på toppen af skærmen.

AOC Q27P3CW

Q27P3CW er en alsidig skærm med blandt andet et godt, indbygget webkamera.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #AOC
9.0

AOC Q27P3CW er computerskærm, der er proppet med funktioner til hjemmekontoret.

Den mest iøjnefaldende ekstrafunktion er webkameraet, der er monteret som en aflang klods oven på skærmen. Det kunne måske være udført med lidt større finesse, men rent teknisk fejler kameraet ikke noget. Det giver et billede i Full HD-opløsning, som er klart bedre end billedet fra kameraet i vores sædvanlige bærbare pc. Hvis du vil have 100 procent privatliv, kan du bare dreje kameraklodsen, så kameraet peger ned mod skærmens kant. Af en eller grund kan kameraet roteres 180 grader, så du kan også pege det direkte op mod loftet.

Skærmen har en fin farvegengivelse og kontrast, og de fleste vil være godt tilfredse med billedkvaliteten i både billedbehandling, spil og kontorarbejde i Windows. Der er kun meget lidt genskin fra den matte overflade, og vi havde ingen problemer med at bruge skærmen, selv om vi sad lige ved et solbeskinnet vindue.

Hvis solen skulle give problemer alligevel, så er det nemt at dreje skærmen lidt på den roterende fod. Du kan i det hele taget indstille skærmen fysisk, lige som du vil have den. Den kan skydes op og ned, og hvis du skulle få lyst til det, kan du også svinge den helt op på højkant,  så du fx bedre kan få overblik over et langt dokument på skærmen. Dén manøvre besværliggøres dog en smule af, at roteringsmekanismen bag på skærmen er temmelig træg.

Skærmen har indbyggede højtalere, men de er decideret dårlige. De kan spille forholdsvis højt, og lyden virker fint nok til fx en videosamtale, men da vi forsøgte at spille musik, blev vi meget hurtigt trætte af den dåseagtige klang.

Vi var glade for at finde en stribe knapper på forsiden, som gjorde det nemt at indstille skærmbilledet, som vi ville have det. De fleste andre producenter har flyttet betjeningsknapperne om på skærmens bagside, og selv om den løsning giver forsiden et mere enkelt look, så er det altså bare besværligt at skulle famle rundt uden at kunne se knapperne. På AOC-skærmen har brugervenligheden vundet over designet, og knapperne er markeret med tydelige symboler.

Alle nødvendige kabler følger med. Der er både HDMI- og DisplayPort-kabel til forbinde til pc’en, og du får også et USB-kabel til overføre data til og fra skærmens indbyggede USB-hub, hvor du fx kan tilslutte dit tastatur og din mus.


+ Flot billede

+ Udmærket webkamera

– Dårlige højtalere

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Q27P3CW er en alsidig skærm med blandt andet et godt, indbygget webkamera.

Specifikationer

Mærke
AOC
Størrelse
27"
Opløsning
2650 x 1440 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
350 cd/m²
Format
16:9
Tilslutning
2 x HDMI, 1 DisplayPort, 1 x USB-C, 4 x USB 3.2 Gen 1, hovedtelefon
Paneltype
IPS
Højttalere
2 x 5 watt
Betragtningsvinkel
178°/178°
Elforbrug
37 watt
Responstid
4 ms
Mål
60,5 x 52,7 x 29,6 cm
Vægt
6,9 kg
Andet
Kan skydes 15 cm op og ned