Skærmen kan hæves op til 15 cm, så den passer bedre til din arbejdsstilling.

AOC Q27P3CV

AOC Q27P3CV er en god 27-tommer skærm til almindeligt Windows-arbejde. Den indbyggede USB-hub kan blandt andet oplade en bærbar pc.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #AOC
8.6

Skærmen Q27P3CV fra AOC beviser, at det hele ikke behøver være så kompliceret. Her får du en god, gedigen computerskærm til en pris, der ikke vælter budgettet.

Skærmbilledet er 27 tommer (eller 68,6 cm) i diagonal, og skærmens opløsning på 2560 x 1440 pixels er tilstrækkelig til at give et billede med fin skarphed.

Billedkvaliteten er god nok til at stille de fleste tilfredse. Selv om skærmen ikke kan gengive så stort et farvespektrum som de bedste skærme, vi har testet, er det stadig rigeligt til almindeligt kontorarbejde i Windows. Det hjælper også, at skærmen har en udmærket kontrast, og at lysstyrken kan skrues så højt op, at du næsten får ondt i øjnene, hvis du sidder i et rum med svag belysning.

Q27P3CV kommer sandsynligvis ikke til at vinde nogen designpriser, for det er funktionaliten, der er i højsædet her: Når du skal indstille skærmbilledet, sker det med fem brede knapper på fronten. Knapperne pynter ikke ligefrem, men de gør det nemt at ændre på fx skærmens farvetemperatur eller lysstyrke i en fart.

På bagsiden sidder et bredt udvalg af tilslutninger. Udover to HDM-porte og en DisplayPort, er skærmen også udstyret med en USB-hub, hvor der blandt andet sidder en USB-port, der leverer nok strøm til, at vi kunne bruge den til at oplade en bærbar pc.

Selve skærmen er beklædt med plastik, men foden og den kraftige arm, der holder skærmen oppe, er udformet i aluminium. Alting klikkes nemt sammen og samles med en enkelt fingerskrue, og resultatet er en skærm, der står næsten urokkeligt fast på bordpladen.

De indbyggede højtalere er skærmens svageste punkt. Hvis du vil have acceptabel lydkvalitet, må du bruge et headset eller et sæt computerhøjtalere. Det er der heldigvis også et minijack-stik til på bagsiden af skærmen.


+ Høj billedkvalitet

+ Nem at indstille

– Dårlig højtalerlyd


Se den bedste pris lige nu

Conclusion

AOC Q27P3CV er en god 27-tommer skærm til almindeligt Windows-arbejde. Den indbyggede USB-hub kan blandt andet oplade en bærbar pc.

Specifikationer

Mærke
AOC
Størrelse
27"
Opløsning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
350 cd/m²
Format
16:9
Tilslutning
2 x HDMI, 1 x DisplayPort, 4 x USB-A 3.2 Gen 1, 1 x USB-C 3.2 Gen 1, Ethernet, hovedtelefon
Paneltype
IPS
Højttalere
2 x 2 watt
Betragtningsvinkel
178° / 178°
Elforbrug
23 watt
Responstid
4 ms
Mål
61,4 x 39,7 x 20 cm
Vægt
4 kg