Det store hul i armen, der holder skærmen, kan bruges til at holde sammen på skærmens kabler.

AOC Q27P2Q

AOC Q27P2Q er en god og alsidig kontorskærm uden dikkedarer.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #AOC
8.0

På trods af sit lidt knudrede navn så er AOC Q27P2Q en enkel og funktionel kontorskærm.

Det er en 27 tommer skærm, der har et udmærket billede til kontorarbejde. Hvis du spiller, vil du dog nok foretrække en skærm med en højere opdateringsfrekvens.

Billedet står skarpt i høj opløsning og med en fin lysstyrke. Faktisk målte vi lidt højere lysstyrke end de 300 cd/m², som AOC selv lover. Lyset er ikke helt ligeligt fordelt over hele skærmbilledets areal, men det lagde vi dog kun mærke til med et mørkt billede på skærmen i et rum, hvor lyset var slukket. Når skærmen viste et helt sort billede fra pc’en, blev det vist i en mørkegrå nuance, så kontrasten er ikke helt i top her. Farverne stod ellers flot, uden at vi behøvede at rode rundt med indstillingerne først.

Det er i øvrigt ret nemt at finindstille skærmen, for der sidder en stribe knapper på forsiden, og de er markeret med tydelige symboler.

Udvalget af tilslutninger er ikke overvældende: Der er indgange til DisplayPort og HDMI. Du får også en lidt overflødig, analog VGA-indgang, som det er lidt svært at se, hvad man skal bruge til i 2022.  I kassen ligger kabler til alle tre indgange, så du er klar til at koble Q27P2Q til din pc, så snart du har fået den samlet på skrivebordet.

Det er ingen sag at få skærmens tre dele samlet. Under foden sidder en fingerskrue, der holder fast på armen. På bagsiden trykkes den solide arm fast til skærmen med et betryggende KLIK! Hele operationen tager mindre end et par minutter. I armen sørger et stort hul for at holde styr på kablerne, så de ikke stikker ud til at alle sider.

Ergonomisk kunne skærmen ikke være meget bedre. Den kan vippes, drejes, hæves, sænkes af hjertens lyst. Du kan endda svinge den helt op på højkant, hvis du får brug for det.

Der sidder et par USB-porte i siden, som du kan bruge til fx at oplade en telefon. Her ville det have været rart med en USB-C-port til nyere udstyr. Hvis du har en telefon med trådløs opladning, kan du lade den op ved at lægge den midt på skærmens fod.


+ God ergonomi

+ Bedre lysstyrke end lovet

– Kontrasten kunne være bedre

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

AOC Q27P2Q er en god og alsidig kontorskærm uden dikkedarer.

Specifikationer

Mærke
AOC
Størrelse
27 tommer
Opløsning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
300 cd/m²
Format
16:9
Tilslutning
HDMI, DisplayPort, VGA
Paneltype
IPS
Højttalere
2 x 2 watt
Betragtningsvinkel
178°
Elforbrug
28 watt
Responstid
4 ms
Mål
54,5 x 61,4 x 20 cm
Vægt
5,98 kg