AOC g2590px

AOC g2590px giver konkurrenter som Asus og Samsung kamp til stregen, både hvad design og specifikationer angår.

af Martin Haverholm #Skærm #AOC
8.0

AOC’s computerskærme har længe været kendt som et billigt alternativ til mærker som Samsung og ASUS. Det er de sådan set stadig, men AOC er ved at få rystet noget af det rygte af sig, der ofte følger med at være et “billig-mærke” – AOC laver nemlig ganske forrygende skærme til en fornuftig pris. OG AOC g2590px er ingen undtagelse.

AOC g2590px imponerer allerede ved udpakningen. Designet er stilrent med næsten usynlige kanter på toppen og siderne og en tynd kant af rødlakeret metal langs underkanten. Designet minder så meget om Acers Predator XB1-serie, at man fristes til at beskylde AOC for plagiat, men derfor er det altså stadig et flot design.

Skærmen roteres let, så den står på højkant, hvilket kan være praktisk i flere henseender, men ikke mindst ved ibrugtagning, hvor du lettere får adgang til at tilslutte diverse kabler på bagsiden. AOC g2590px har to HDMI 1.4-indgange, en DisplayPort 1.2 samt én VGA-indgang, så der er mulighed for at slutte den til selv oldgamle computere.

På bagsiden finder du også et praktisk lille “joystik”, som bruges til at bladre igennem de forskellige indbyggede indstillinger, skærmen har. Blandt indstillingerne er en række foruddefinerede profiler, hovedsageligt rettet mod computerspil, men du kan også vælge at indstille lys, kontrast osv helt fra bunden. Desuden er der en lille USB-hub på bagsiden, der har fire USB 3.0-udgange.

Farverne skuffer

AOC g2590px har en række imponerende specifikationer, som fx en responstid på 1 ms og frekvensrate på 144Hz, hvilket begge dele er vigtigt, hvis du bruger skærmen til spil, eller andre gøremål, hvor skærmen skal opdatere billedet hurtigt.

Desværre skuffer skærmens farver, der generelt virker udvaskede og kedelige. Du kan redde noget af det med de indbyggede indstillinger, men det bliver aldrig helt godt. Skærme med TN-panel har generelt dårligere farvegengivelse end skærme med det dyrere IPS-panel, men AOC g2590px’ farver er altså dårligere end andre, nyere TN-skærme, som fx Acers Predator XB-serie.

Men når alt er sagt, er AOC g2590px en stærkt imponerende skærm til prisen. Specifikationerne svarer til dem, du finder på langt dyrere skærme, og design og materialer lader heller ikke meget tilbage at ønske. Men den haltende farvegengivelse trækker lidt ned i karakteren.

 

Find den laveste pris på AOC g2590px:

www.pricerunner.dk

 

+Imponerende specifikationer

+God pris

-Dårlige farver

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

På rigtigt mange punkter er AOC g2590px et oplagt bud på en skærm til den prisbevidste køber, men skærmens farvegengivelse er skuffende og gør, at den ikke kan anbefales til fx billedbehandling.

Specifikationer

Mærke
AOC
Størrelse
24,5"
Opløsning
1920 x 1080 (Full HD)
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
400 cd/m2
Format
16:9
Tilslutning
2 x HDMI 1.4, DisplayPort 1.2, VGA
Paneltype
TN
Højttalere
Ja, 2x2 W
Betragtningsvinkel
170 grader horizontal/160 grader vertikal
Elforbrug
28 W
Responstid
1 ms
Mål
55,9 x 19,9 x 51,3 cm
Vægt
5,4 kg
Andet
Indbygget USB-hub med 4 x USB 3.0