AOC 16G3 støttes af en metalklap på bagsiden, og der er en tilsvarende klap, så du kan stille skærmen på højkant.

AOC 16G3

AOC 16G3 er den billigste bærbare skærm, vi har testet, og den lever da heller ikke helt op til de lidt dyrere konkurrenter.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #AOC
7.1

Det mest attraktive ved den transportable skærm AOC 16G3 er helt klart den lave pris. Billedkvaliteten er derimod ikke helt på niveau med lidt dyrere skærme af denne type.

Lysstyrken og kontrasten er ikke ligefrem imponerende, så du skal ikke regne med at bruge AOC 16G3 med alt for meget lys fra omgivelserne. Til gengæld har den en vid betragtningsvinkel, så I kan sagtens sidde to foran skærmen, uden at billedet forvanskes, som det nogle gange kan være tilfældet med billige skærme. Opløsningen i AOC 16G3 er Full HD og det giver en fin skarphed på de 15,6 tommer, som er samme størrelse som i en typisk bærbar pc.

HDMI-kabel og USB-C kabler følger med, så du kan tilslutte det meste udstyr, der kan levere et billede til en ekstern skærm. Det mest oplagte er nok at bruge skærmen til at levere ekstra skærmplads til en bærbar pc eller til at give et stort billede, så du kan udføre kontorarbejde eller spille på din telefon, når du er væk hjemmefra. Det sidste kræver, at din telefon kan levere video via USB-C, så det skal du lige sikre dig først. Som en bonus bliver din telefon ladet op, mens den er koblet til skærmens USB-port.

Du kan åbne to klapper som støtteben på bagsiden, så du både kan stille skærmen almindeligt med et bredt billede i 16:9-formatet eller på højkant, hvis du har indhold, hvor det format er mest praktisk. Klapperne er kun halvt så brede som skærmen, og den står ikke særlig stabilt, så vi ville være lidt betænkelige ved at stille skærmen på bordet i et tog, der rokker fra side til side. Hvis du hellere vil bruge skærmen på en fast placering, følger der et metalbeslag med, så du kan skrue den op på et VESA 100 x 100-ophæng, der er den mest udbredte standard til den slags.

Der er blevet plads til et par acceptable højtalere i siderne af skærmen, og de giver faktisk en hørbar stereoeffekt, hvis du bruger skærmen på den brede led og ikke sætter dig alt for langt fra den.

Det ville være oplagt at udstyre en transportabel skærm med et batteri, men AOC 16G3 er desværre afhængig af at være koblet til en stikkontakt. Det har sikkert hjulpet med at holde både pris og vægt nede, men det begrænser jo så til gengæld også, hvor du kan bruge skærmen.

Når du transporterer skærmen, kan du beskytte den ved at lægge den i den medfølgende pose af blødt neopren. Så er den i hvert fald sikret mod ridser, men den tåler nok ikke alt for voldsomme tryk eller vrid undervejs, så det er en god idé at placere den i en hård taske.


+ Udmærket lyd

+ Nem at tage med

– Billedkvaliten skuffer lidt

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

AOC 16G3 er den billigste bærbare skærm, vi har testet, og den lever da heller ikke helt op til de lidt dyrere konkurrenter.

Specifikationer

Mærke
AOC
Størrelse
15,6"
Opløsning
1920 x 1080 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
250 cd/m²
Format
16:9
Tilslutning
HDMI, USB-C
Paneltype
IPS
Højttalere
Ja
Betragtningsvinkel
178° / 178°
Elforbrug
10 watt (gennemsnit)
Responstid
4 ms
Mål
2 x 1 watt