Acer XR382CQK

Acers topmodel er en bred, buet skærm med klare farver.

af #Skærm #Acer
9.1

Indimellem får man som tester sat et produkt foran sig, som man med det samme ved, kommer til at ændre alt. Sådan en følelse havde jeg, da jeg hev Acer XR382CQK op af kassen. Den 37,5 tommer store skærm i 21:9 format tronede med det samme på skrivebordet foran mig med sin buede skærm og stående på tre solide ben af metal.

Skærmen er let at justere i højden og fra side til side, og på få minutter stod den perfekt på skrivebordet, hvor den mere end udfyldte den plads, hvor der før havde stået to enkeltstående skærme.

Stikkene bag på skærmen er placeret sådan, at de er næsten umulige at komme til uden at lægge skærmen ned, hvad der er ganske besværligt, dens vægt og volumen taget i betragtning. Da skærm og computer var forbundet, fandt de heller ikke fælles fodslag med det samme, og jeg måtte klikke lidt rundt på diverse knapper, før skærmbilledet kom frem.

Men derefter gik det heldigvis fremad. Skærmen var fra første stund en fornøjelse at arbejde med, selvom det tog en smule tilvænning at overskue den store skærm. Men allerede fra anden arbejdsdag kunne jeg mærke, at jeg aldrig ville være glad for at arbejde på to separate skærme igen.

Acer XR382CQK er lys og behagelig at sidde foran og har en opløsning på udmærkede 3840 x 1600 pixels.

Lyden i skærmen er ikke imponerende. Den er hverken særligt høj eller særligt klar, men skal du investere i en skærm til 10.000 kroner, er det min anbefaling alligevel, at du slutter den til et par gode højtalere eller køber et par ordentlige hovedtelefoner.

Men derudover, er det svært at finde på kritikpunkter om skærmen, der et perfekt arbejdsredskab for såvel computerspilleren som den profesionelle computerbruger, der normalt arbejder på to skærme.

 

+ Gigantisk skærm

+ Høj opløsning og klare farver

– Svært tilgengælige stik

– Dårlig afspilning af lyd

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Den var lidt besvært at sætte op, med dårlig adgang til de enkelte stik, men så snart den fungerede var det en fantastisk oplevse at bruge Acers top-skærm.

Specifikationer

Mærke
Acer
Størrelse
37,5"
Opløsning
3840 x 1600 pixels
Kontrast
100000000:1
Lysstyrke
300 cd/m2
Format
21:9
Tilslutning
HDMI/HDMI(MHL)/DP/DP/Type c
Paneltype
IPS
Højttalere
2 x 7 W
Betragtningsvinkel
178 grader
Responstid
5 ms
Mål
58,5 x 90 cm
Vægt
11 kg