De store ben får skærmen til at fylde meget på skrivebordet.

Acer X34A

Bred skærm med godt billede.

af #Skærm #Acer
8.2

De fleste skærme, vi tester, er i det udbredte 16:9 format, som også kendes fra næsten alle tv-apparater. Acers nye 21:9-skærm, X34A, er MEGET bred, og den retter sig nok mest mod dem, der ellers ville sætte to skærme op ved siden af hinanden på skrivebordet.

Skærmen buer let, og det er en fordel, når man sidder tæt på en skærm, der er så bred, fordi man så slipper for at se meget skråt på de yderste områder af skærmen.

Opløsningen er høj, og skærmen viste et flot billede uden, at jeg skulle pille ved indstillingerne først. Hvis du skulle få lyst til at ændre på indstillingerne, så er det nemt med de fysiske knapper, der sidder i bunden skærmen.

Kontrasten i skærmen er rigtig god. Det ses bedst i mørke billeder, hvor X34A viser fine detaljer. Heldigvis er opløsningen på den store skærm også i orden, så billedet står knivskarpt, også selv om man sidder helt tæt på skærmen.

Acer X34A benytter sig af Nvidias G Sync-teknologi, der er med til at levere bedre billeder, når der skal vises et stort antal billeder i sekundet i computerspil. Skærmen kan dog også sagtens bruges, hvis du bruger programmer, der kræver en masse vandret plads på skærmen, eller hvis du gerne vil have flere vinduer åbne ved siden af hinanden.

De indbyggede højtalere er lidt overflødige. Lydkvaliteten kan ikke måle sig med et par separate højtalere eller et sæt høretelefoner. Den indbyggede lyd kan ikke bruges til ret meget andet end Windows-systemlyde.

Den store skærm har et par næsten lige så store ben, der stritter ud til begge sider. De får skærmen til at stå godt fast på bordet, men de får den også til fylde usædvanligt meget på bordet. Det er en skærm, der kræver et stort skrivebord.

Find laveste pris:

www.pricerunner.dk

 

+ Flot billede i bredt format

+ Buet skærm

 

– Optager meget plads på skrivebordet

– Middelmådig lyd

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Acers meget brede skærm er et godt og lidt dyrt alternativ til at have to skærme på skrivebordet.

Specifikationer

Mærke
Acer
Størrelse
34 tommer
Opløsning
3440 x 1440 pixels
Lysstyrke
300 cd/m²
Format
21:9
Paneltype
IPS
Højttalere
Ja
Elforbrug
64 W, 500 mW (standby)
Responstid
4 ms
Mål
82,5 x 58,6 x 30,9 cm
Vægt
7,4 kg