Der er indbygget en lille USB-hub, så du får et par ekstra porte i siden.

Acer Predator XB3 – XB273UGS

XB3 er en god skærm til spil.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #Acer
9.1

Man er aldrig for alvor i tvivl om, at Acer XB3 er en skærm, der er beregnet til at spille på computeren. Både udseendet og de stærke specifikationer afslører den med det samme.

Billedet er godt og ensartet belyst, og opdateringen af skærmbilledet har særlige funktioner, der gør skærmen velegnet til spil. Opdateringsfrekvensen er fx på hele 165 Hz, og skærmbilledet kan synkroniseres med dit grafikkort. Det gav et helt roligt billede uden irriterende hakken, da vi udsatte skærmen for et hurtigt skydespil.

Indstilingen af skærmbilledet klares med knapper på bagsiden. Det er ikke så intuitivt, så det kan godt være en besværlig operation, når du fx vil ændre lidt på farverne. Tænd-/slukknappen er placeret øverst i rækken af knapper på bagsiden, og man må famle sig lidt frem for at være helt sikker, at man trykker på den rigtige knap. Selve manøvreringen i skærmens menuer klares med en lille styrepind, der sidder under bagsidens knapper.

De fysiske indstillinger af skærmen er noget bedre. Skærmen kan skydes langt op og ned. Faktisk kan underkanten næsten komme ned at røre bordpladen. Du kan også vippe skærmen og dreje den til siderne, og minsandten om det ikke også kan lade sig gøre at svinge skærmen helt op på højkant. Det er en behagelig egenskab, hvis du ofte har brug for at tilslutte forskellige ting til skærmen.

Acer XB3 er mildt sagt ikke nogen diskret skærm. Kanterne i siden i siderne og foroven er ganske vist smalle og næsten ikke-eksisterende, men foden har nærmest aggresivt design og den nederste kant er ekstra kraftig og lidt af et kapitel for sig selv.

Kanten har nemlig en indbygget LED-stribe, som kan indstilles i tre forskellige programmer. De to programmer, hvor lyset blinker i kulørte mønstre, er meget distraherende, mens det sidste program blot lyser fast i én bestemt farve: Rød, grøn eller blå. Det er besværligt at skifte mellem farveindstillingerne, så det er ikke noget, som man har lyst til at sidde og gøre hele tiden. Men hvis man er typen, der gerne vil have mus, tastatur og kanten af skærmen til at lyse i den samme farve, så er det en fin funktion. Vi kunne dog sagtens leve uden.


+ Flot billede i spil

+ Gode fysiske indstillinger

– Besværlig betjening

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

XB3 er en god skærm til spil.

Specifikationer

Mærke
Acer
Størrelse
27 tommer
Opløsning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
400 cd/m²
Format
16:9
Tilslutning
2 x HDMI, DisplayPort
Paneltype
IPS
Højttalere
Ja
Betragtningsvinkel
178 ° / 178 °
Elforbrug
42 watt
Responstid
1 ms
Mål
61,2 x 23,6 x 41,5 cm
Vægt
5,85 kg