Der er en forholdsvis bred ramme om skærmen.

Acer KG241

En god skærm til en skarp pris, hvis du er på udkig efter en skærm til computerspil.

af Morten Skeldal Østergaard #Skærm #Acer
7.8

Farverne på Acers 24-tommer-skærm KG241, leder tankerne hen på udstyr til computerspillere. Alt er holdt i matsort plastik på nær de to forgreninger i foden, som har fået en højtråbende rød lakering.

Prisskiltet antyder ganske vist, at vi nok ikke skal forvente en masse smarte gamerfunktioner, men det skal man nu ikke lade sig narre af. Skærmen er på 144 Hz, og den har også AMD FreeSync. Det betyder, at skærmen kan synkronisere sin opdateringshastighed med den strøm af billeder, der sendes fra et grafikkort fra firmaet AMD, så du undgår grimme hakker i billedet, når du spiller.

Billedet er i Full HD, og står skarpt og lysstærkt. Der slipper en smule lys ud i kanterne af skærmbilledet, men det er kun noget, man lægger til, når der er hvid tekst på en sort baggrund fx i rulleteksterne til en film.

Der er indbygget lyd i KG241, men som det ofte er tilfældet med den type højtalere, så egner de sig ikke til meget mere end systemlyde fra Windows og måske en kort YouTube-video. Hvis du vil høre musik ved computeren, så får du hurtigt lyst til at investere i et par højtalere ved siden af.

Der er ikke de store ergonomiske muligheder i skærmen. Den kan vippes op og ned – det er det hele. Armen, som holder skærmen hævet over bordet er en smule vakkelvorn, så skærmen vipper nemt, hvis du kommer til at puffe til bordet, den står på.

Knapperne til indstilling af skærmbilledet sidder på fronten, så de er nemme at komme til. Desværre er der ingen tekst eller markeringer på dem, så du må eksperimentere dig frem, hvis du vil ændre på lysstyrken eller farverne. Det kunne godt være gjort lidt mere elegant.

Samlet set er Acer KG241 en konkurrencedygtig 24-tommer-skærm til computerspilleren. Vi andre kan spare lidt ved at gå efter en skærm med bedre ergonomi – eller færre specialfunktioner og dermed et mindre prisskilt.


+ Gode spilfunktioner

+ Udmærket skærmbillede

– Beværlig betjening

 

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En god skærm til en skarp pris, hvis du er på udkig efter en skærm til computerspil.

Specifikationer

Mærke
Acer
Størrelse
24 tommer
Opløsning
1920 x 1080 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
350 cd/m2
Format
16:9
Tilslutning
DisplayPort, HDMI, DVI, hovedtelefon
Paneltype
TN
Højttalere
2 x 2 watt
Betragtningsvinkel
170 vandret og 160 lodret
Elforbrug
23 W
Responstid
1 ms
Mål
56,7 x 33,6 x 6,1 cm
Vægt
3,84 kg