Forbindelsen mellem de to routere skabes ved hjælp af den nyeste trådløse standard, Wi-Fi 6E.

TP-Link Deco XE200 AXE11000

XE200-sættet giver fin hastighed, men vi ville nok investere i en ekstra enhed tll et hus over 150 kvadratmeter.

af Morten Skeldal Østergaard #Router #TP-Link
9.0

TP-Links nye netværkssæt, XE200, er nemt at komme i gang med, men rækkevidden kunne være bedre.

Opsætningen går som en leg ved hjælp af TP-Links app til din telefon. De to netværksenheder er blevet parret, inden de blev pakket ned på fabrikken, så du skal blot sørge for at den ene får adgang til internettet. Routerne er helt ens, så du vælger selv, hvilken der skal være den primære, som du kobler til din internetforbindelse.

Du har ikke adgang til at ændre så mange avancerede funktioner, så det hele er meget overskueligt. Hvis du er typen, der gerne vil finindstille fx prioriteringen af netværkstrafikken, så er dette sæt ikke noget for dig. Du må også undvære USB-porte i routeren, så du kan ikke tilslutte en ekstern harddisk og på den måde dele filer over netværket.

Det trådløse netværk følger den nyeste standard, Wi-Fi 6E. Det er et stort spring frem i forhold til tidligere standarder, fordi du her får et ekstra frekvensbånd udover de to, der hidtil har været det mest almindelige. Du har dog som udgangspunkt ikke adgang til det tredje frekvensbånd, for routerne bruger det selv som netværkets “rygrad” til at overføre data mellem hinanden.

Vi nåede op på en trådløs overførselshastighed på lige under 1 gigabit/sekund internt på netværket, men det var med tre meters afstand mellem de to enheder. For at kunne dække et hus på 175 kvadratmeter måtte vi rykke dem længere fra hinanden, og det sænkede hastigheden. Her har det nok ikke hjulpet, at rækkevidden på det nye 6 GHz-frekvensbånd ikke er så god. Hvis du vil dække et stort hus med mange vægge, er du nødt til at investere i en tredje router til at supplere sættet.

Der er to 1 gigabit-porte i hver router, og så er det rart at se, at der også er blevet plads til en enkelt port, der kan overføre hele 10 gigabits/sekund.

Routerne har et nydeligt, enkelt design, der får dem til at ligne et par hvide vaser. De er dog ikke så stabilt bygget, så de vipper let, hvis du har et par netværkskabler, der trækker lidt i dem.


+ Nem opsætning

+ Fin hastighed på kort afstand

– Vipper let

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

XE200-sættet giver fin hastighed, men vi ville nok investere i en ekstra enhed tll et hus over 150 kvadratmeter.

Specifikationer

Mærke
TP-Link
Trådløs standard
Wi-Fi 6E
Netværksporte
3
Mål
13 × 12,35 × 24,1 cm
Angivet hastighed
4,8 Gbit/s Wi-Fi 6E
Målt hastighed
1,1 Gbit/s