De tre ens Deco-enheder har to kablede tilslutninger hver.

TP-Link Deco X60 AX3000

WiFi 6 mesh-router med to kabeltilslutninger per enhed.

af Henrik Ræder Clausen #Router #TP-Link
9.5

I Deco X60 får du et effektivt sæt af mesh-routere, der giver god dækning i selv store huse. Opsætningen er nem, og hastigheden i top. Til gengæld er der ikke meget at pusle med for netværksnørder, for når sættet er sat op, passer det blot sig selv.

Den vigtigste egenskab ved et sæt som dette er at få dækning overalt, og det opfylder Deco X60 fint. I vores testhus med en del afkroge fik vi stabil forbindelse og pæne hastigheder allevegne. Som vi har set med andre mesh-sæt, fandt vi umiddelbart en relativt svag udendørs dækning. Det kan dog ændres med velvalgt placering af enhederne.

Traditionelt har hastigheden været en udfordring for mesh-routere. Det er ikke et problem for dette sæt. Dels fordi sættet bruger den nyeste Wi-Fi 6 standard, og dels fordi router-sættet bruger en separat trådløs eller kablet forbindelse mellem enhederne. Det giver resultater: Under optimale forhold med en kablet forbindelse målte vi 826 Mbit/sekund, og indendørs fik vi overalt en stabil forbindelse på mindst 200 Mbit/sekund.

Opsætning og indstilling foregår med en mobil-app pænt oversat til dansk, med guider der sørger for det nødvendige. Det er gjort så godt, at vi blev let overraskede over, hvor hurtigt det hele var på plads og i orden, inklusive firmware-opgraderinger af alle tre enheder.

Testsættet er holdt helt i hvidt (det findes også i sort) med en enkelt, diskret statuslampe. Derfor er det også nemt at få dem til at passe ind i hjemlige miljøer. De har blot brug for strøm for at fungere, og giver tilmed mulighed for at tilslutte kablet netværksudstyr direkte på hver enhed.

Administrationssiderne er pæne og minimalistiske. De giver et godt overblik over netværket og de tilsluttede enheder, og fornuftige advarsler, hvis en del af netværket falder ud. Her er ikke mange muligheder for manuel opsætning af trafikprioritering og andre finesser. Det er nok noget, som mere avancerede brugere vil komme til at savne.


+ Nem opsætning

+ Høj hastighed

+ God dækning

+ Diskret design

– Kun få indstillinger

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Dette vellykkede mesh-sæt giver god dækning og høj, stabil hastighed selv i store huse.

Specifikationer

Mærke
TP-Link
Trådløs standard
Mesh-netværk
Kabelnetværk/ethernet
Gigabit Ethernet
Netværksporte
2 per enhed
USB-porte
-
Elforbrug
8 watt per enhed
Mål
11,0 x 11,0 x 11,4 cm
Angivet hastighed
2402 mbit/s
Målt hastighed
826 mbit/s