Der er ingen stik eller knapper på ydersiden af routeren.

TP-Link Deco X-50 Outdoor

En god løsning til at få trådløst netværk i den fjerneste afkrog af haven.

af Morten Skeldal Østergaard #Router #TP-Link
9.0

Deco X-50 Outdoor er en hårdfør netværkssatellit, der udvider dit trådløse netværk til langt uden for huset. Traditionelle trådløse netværk er ellers begrænset af de tykke ydermure i et hus, og ofte rækker netværket ikke ret meget længere.

TP-Link løser problemet med Deco X-50 Outdoor, som er en ekstra enhed, du kan koble på dit eksisterende mesh-netværk fra firmaet. Forskellen er blot, at Outdoor-satellitten, som navnet antyder, er beregnet til at blive placeret udenfor.

I modsætning til de øvrige enheder i det Deco X-50 sæt, vi testede den sammen med, er X-50 Outdoor forseglet med en gummiklap, som sørger for, at der ikke trænger støv og vand ind til strømstikket og de to netværksstik, der gemmer sig i satellittens bund. Satellitten får enten strøm fra et almindeligt strømkabel eller via strømførende netværkskabel. Under alle omstændigheder skal du sørge for, at der kan trækkes et kabel, når du vælger placeringen.

For at få X-50 Outdoor op at køre fulgte vi den samme fremgangsmåde, som når vi sætter almindelige mesh-netværk op. Det hele styres med den tilhørende app til telefonen. Den hjælper dig gennem hele processen, som begynder med, at du trykker på et plustegn og beder om at tilføje en enhed. Det tager kun et par minutter at få forbindelse, og så skal du egentlig bare finde en god placering udenfor huset til den robuste mesh-satellit.

Mesh er den type netværk, hvor alle enheder videresender netværkstrafik til hinanden for sammen at kunne dække et stort område. Du skal bare sørge for, at du placerer X-50 Outdoor et sted, hvor der i forvejen er netværksdækning fra enhederne inde i huset. Herefter udvider X-50 Outdoor netværket, og vi blev forbløffede over, hvor effektivt det egentlig er.

I et hus er der mange forhindringer for det trådløse signal så som indre vægge, vandrør og armeret beton. Ude i det fri rakte netværket til gengæld uden problemer 20 meter ned til den fjerneste del af haven. Hastigheden var ganske vist cirka 100 Mbit/sekund – under det halve af, hvad vi målte på den langsomste netværkssatellit inde i huset. Men hvis opgaven er at dække hele grunden med trådløst netværk, så er den løst, og forbindelsen var stadig glimrende til at gå på nettet og se video i høj opløsning fra YouTube.

Der følger et beslag med i æsken, så du nemt kan skrue routeren op på et passende sted uden for huset. Routerens bagside er udformet, så det er meget let at skubbe den på plads i beslaget. Derfor tager monteringen kun få minutter.


+ Fremragende rækkevidde

+ Virker udenfor

+ Nem opsætning

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

En god løsning til at få trådløst netværk i den fjerneste afkrog af haven.

Specifikationer

Mærke
TP-Link
Trådløs standard
Wi-Fi 6
Kabelnetværk/ethernet
Ja
Netværksporte
2
Angivet hastighed
2400 MBit/s 5 GHz, 600 Mbit 2,4 GHz