Deco M9 Plus er små og diskrete, så de er nemme at placere.

TP-Link Deco M9 Plus

Mesh-router i tre dele, der giver trådløst netværk efter WiFi 5 standarden.

af Henrik Ræder Clausen #Router #TP-Link
8.4

Mesh-systemer er populære, og med god grund: De er typisk nemme at placere, nemme at sætte op, og nemme at bruge. TP-Links nyeste udgave Deco M9 Plus er forbedret til en teoretisk tophastighed på over to gigabits/sekund, men beholder det enkle design og moderate størrelse fra forgængerne.

Udpakning og opsætning foregår uden problemer fra en app på en telefon eller tablet. En af enhederne skal tilsluttes internetforbindelsen, hvorefter de andre kobler sig trådløst til hovedenheden.

Den dansksprogede app’en fortæller trin for trin, hvad man skal gøre. Der er mange trin, men hvert trin er logisk, med problemløsning lige ved hånden. Derefter styres routeren også fra app’en, ikke fra traditionelle administrationssider. Det er nemt, men mulighederne er relativt begrænsede.

Det tager omkring ti minutter at få tre enheder i drift, og derefter er der WiFi over hele huset. TP-Link reklamerer med dækning på op til 600 m2. Det skal nok tages med et gran salt, men i vores hus fik vi god dækning overalt, endda helt ud i haven. Det er rigtig godt.

En spændende funktion i Deco-sættet er, at det kan fungerer som ”Smart Hub” til at styre lys, thermostater og andet udstyr i hjemmet. Det afprøvede vi på et stort sæt Philips Hue lamper, og det fungerede glimrende fra Deco’s app.

Svingende hastigheder

Vores første hastighedsmålinger viste så lave resultater, at vi måtte undersøge sagen nøjere. Det viste sig, at netværksportene ikke altid gav en ordentlig forbindelse, så hastigheden blev begrænset til 100 megabit/sekund. Da vi fik kabelforbindelserne til at fungere rigtigt, gav det en hastighed på flotte 729 megabits/sekund.

Hastigheden mellem to trådløst forbundne enheder er mere beskeden. Vi målte typisk omkring 140 megabits/sekund, men så også hastigheden falde uforklarligt ind imellem, og endda at forbindelsen kunne falde ud. De svagheder vil vi dog forvente bliver løst af en firmware-opdatering.


+ Diskret design
+ Nem opsætning
+ God dækning
+ Fungerer som smart hub
– Problemer med hastigheden

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

TP-Link Deco M9 Plus er nemt at sætte op, og har mange smarte funktioner. Rækkevidden er fin, men der er problemer med at holde hastigheden.

Specifikationer

Mærke
TP-Link
Trådløs standard
WiFi 5 (802.11ac)
Kabelnetværk/ethernet
Gigabit Ethernet
Netværksporte
6 porte ialt
USB-porte
(kan ikke bruges)
Elforbrug
20 W
Mål
14,4 x 14,4 x 6,4 cm (b x d x h)
Angivet hastighed
2134 Mbps
Målt hastighed
729 Mbps