TP-Link Deco M5 AC1300

Med TP Links Deco M5 er det nemt at få det trådløse internet til at dække hele huset, men det kniber en smule med hastigheden, når dine enheder er koblet til de sekundære routere.

af Mathias Alsted Lund Flinck #Router #TP-Link
8.1

Det kan være en hård kamp at få den trådløse routers signal til at nå helt ud i hjemmets kroge – selv med en spritny AC-router kan du komme til kort. Den særlige type routere kaldet mesh-routere kan gøre problemet til en saga blot. Deco M5 er TP Links bud på en løsning, der kan sikre perfekt dækning i hele hjemmet, og missionen er lykkedes i vid udstrækning.

Mesh-routere er en samling af små routere, der trådløst sammenkobles og videresender dét trådløse signal, som bliver udsendt fra den ene router med kablet internetforbindelse. Deco M5 leveres som udgangspunkt i en pakke med tre diskrete, hvide enheder, og det er ligegyldigt, hvilken af de tre, som du slutter netværkskablet til og bruger som den primære router i netværket.

De sekundære placerer du i andre rum og skal kun bruge et strømkabel, og de små, runde routere er ikke større end en stak cd’er, så de stjæler ikke meget opmærksomhed, hvis du placerer dem i på en reol eller på dit skrivebord.

Opsætningen af systemet klarer du ved hjælp af en smartphone og en gratis app, hvor du får pædagogiske, danske instrukser i, hvordan du etablerer det trådløse netværk og kobler routerne sammen. Fremgangsmåden fungerer glimrende, og du behøver ikke bruge mere end et kvarter, før du har oprettet et netværk og koblet de tre routere sammen.

Perfekt dækning med svigtende hastigheder
Fra appen kan du efterfølgende blandt andet skifte netværkets navn og kode, oprette et gæstenetværk og få en oversigt over de tilsluttede enheder – og de kan befinde sig overalt i hjemmet. Du kan nemlig tilslutte op til 10 af de små routere, hvis du har behov for det, men bare ved tre får du allerede fin dækning.

Jeg testede i en lejlighed, hvor flere klassiske, stærke routere tidligere har haft problemer med at dække alle 100 kvadratmeter, og Deco M5 løste opgaven til perfektion. Der var ingen hjørner eller kroge med svag dækning. Tværtimod var der god signalstyrke til alle enheder i områder, hvor det ellers har været nærmest umuligt at få dækning.

Hastigheden svinger dog noget mere, for mens du får fine hastigheder fra den primære router, som er koblet direkte til et modem, så går det noget trægt på de to andre routere i systemet. Her må du nøjes med hastigheder, der er halvt så hurtige som det, den kablede router præsterer. Forbindelsen er dog stadig hurtig nok til, at jeg uden problemer kan se både film og serier fra en streaming-tjeneste.

 

Find laveste pris:

www.pricerunner.dk

 

+ God rækkevidde

+ Diskret design

– Lavere hastighed på de trådløse enheder

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Et brugervenligt router-system, der gør det nemt at få dækning i hele huset, men hastigheden er skidt på de sekundære routere.

Specifikationer

Mærke
TP-Link
Trådløs standard
802.11 ac/n/a 5 GHz, 802.11 b/g/n 2.4 GHz
Kabelnetværk/ethernet
Gigabit Ethernet
Netværksporte
2
USB-porte
1
Mål
12 x 12 x 3,8 cm
Angivet hastighed
867 Mbps (5 GHz), 400 Mbps (2.4 GHz)
Målt hastighed
572 Mbit (primær router), 260 Mbit (sekundære routere)