De otte antenner giver en god rækkevidde.

TP-Link AX11000 Tri-Band Gaming Router

Trådløs WiFi 6 router med tre bånd og otte netværksporte.

af Henrik Ræder Clausen #Router #TP-Link
9.0

Denne store Wi-Fi 6 router har høj hastighed og mange netværksporte. Der er foretaget nogle fine valg, der gør den ekstra fremtidssikret. Den er ganske vist ikke billig, men ydelse og kvalitet lever op til prisen. De mange indstillinger og indbygget antivirus er ekstra plusser. Det eneste minus er en svært læselig brugerflade.

Med otte store antenner og en kraftig processor forventede vi en god ydelse, og routeren skuffede ikke. Umiddelbart fik vi en hurtig responstid og en hastighed på 655 Mbit/s, hvilket er rigeligt til det meste. Skulle det alligevel ikke være nok for dig, kan routeren sættes til at bruge mere båndbredde, og så kom vi helt på på 913 Mbit/s, hvilket er næsten lige så godt som en kablet forbindelse. Rækkevidden er også på linje med andre gode routere.

Der findes en smartphone-app til at klare opsætning af AX11000, men for at få adgang til de mange indstillinger er det bedst at bruge de indbyggede websider. Her sørger en guide for at få de centrale indstillinger på plads. Derefter er der adgang til de godt strukturerede administrationssider, der har enhver tænkelig mulighed. Særligt glæder vi os over et effektivt antivirussystem, der er værd at aktivere. Vi savner dog en mulighed for at skifte farvesæt, for mørkerødt på sort kan være svært at læse.

Det indbyggede antivirusprogram analyserer løbende trafikken på netværket og griber ind, hvis der sker noget mistænkeligt. Det er en spændende måde at blokere for skadelige programmer – men har også en vis risiko for at blokere for uskyldig trafik. Derfor er denne funktion slået fra som standard.

Et stort plus ved denne router er de mange gode tilslutninger. Routeren kan udnytte internetforbindelser på helt op til 2,5 gigabit i sekundet, og der er mulighed for at tilslutte hele otte kablede enheder. Med det såkaldte Link Aggregation” kan en netværksdisk tilsluttes to porte samtidig. Endelig er der ikke bare en almindelig USB-port, der er også en USB-C port.

Routeren kan også bruges til fildeling via en af de to USB-porte. Det var lidt besværligt at sætte op, men da det først var på plads, målte vi 77,8 MB/s, hvilket er udmærket. Det gør routeren velegnet til at dele indholdet på en USB-nøgle eller en harddisk med alle brugere i netværket.


+ Høj ydelse
+ Mange netværksporte
+ Masser af indstillinger
+ Indbygget antivirus

– Brugerfladen er svær at læse

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

En kraftfuld og fremtidssikret router, der kan håndtere mange kablede og trådløse forbindelser samtidig.

Specifikationer

Mærke
TP-Link
Trådløs standard
WiFi 6
Kabelnetværk/ethernet
2,5 Gigabit WAN, 1 Gigabit LAN
Netværksporte
8 1 Gigabit, 1 2,5 Gigabit
USB-porte
1 x USB 3.0, 1 x USB C
Elforbrug
14 watt
Mål
28,8 x 28,8 x 18,4 cm
Angivet hastighed
4804 Mbit/s
Andet
Fildeling 77,8 MB/s
Målt hastighed
913 Mbit/s