Du skal bruge et micro-SIM-kort i routeren, men der medfølger en adapter til nano-SIM-kort, som er det mest almindelige i dag.

TP-Link Archer MR600

TP-Link Archer MR600 har god rækkevidde, men for de fleste vil en 5G-router være et bedre og mere fremtidssikret valg.

af Morten Skeldal Østergaard #Router #TP-Link
7.6

TP-Link Archer MR600 ligner en helt almindelig router, men det er faktisk en mobilrouter, som kan koble sig på det samme mobildatanetværk, som din telefon. Du skal blot indsætte et SIM-kort i en lille slids på bagsiden.

Routeren bruger 4G+ til at koble sig på internettet. 4G+ er en opgradering af 4G-netværket, som hastighedsmæssigt ligger mellem 4G og 5G. Den teoretiske tophastighed er 300 megabit/sekund, men vi nåede kun op på respektable 125 megabit/sekund. Ved at sætte det samme SIM-kort i en 5G-telefon fik vi en downloadhastighed på over 350 megabit/sekund, så hvis du bor i et byområde med et tætmasket 5G-netværk, kan det betale sig at investere lidt ekstra i en router med den nyere 5G-teknologi.

Med sine strittende antenner inviterer routeren ikke til at blive taget med i tasken, når du skal på ferie. Den egner sig bedre til en fast placering i fx en campingvogn.

Her kan signalet til gengæld også med garanti nå helt ud i forteltet. Antennerne giver en flot rækkevidde, og under vores test strakte netværket sig næsten 20 meter og gennem to betonvægge i et étplanshus. Det var ganske vist med stærkt nedsat hastighed, men der var forbindelse.

Bortset fra muligheden for at indsætte et SIM-kort så minder Archer MR600 om en traditionel router. Forbindelsen til dine netværksenheder skabes enten ved et tryk på en WPS-knap på bagsiden, eller ved at indtaste koden, der står i bunden af routeren. Her måtte vi dog bruge telefonens kamera som lup for at kunne tyde de mikroskopiske tegn på det unødvendigt lille klistermærke.

Der er fire netværksporte, så du også kan kan tilslutte ting, der kun har kabelnetværk eller som kræver en mere stabil forbindelse.

På toppen af routeren viser tydelige,  lysende symboler blandt andet om der er forbindelse til mobilnetværket.


+ Fire netværksporte

+ God rækkevidde

– Kun 4G+

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

TP-Link Archer MR600 har god rækkevidde, men for de fleste vil en 5G-router være et bedre og mere fremtidssikret valg.

Specifikationer

Mærke
TP-Link
Trådløs standard
Wi-Fi 5, 802.11ac
Kabelnetværk/ethernet
Ja
Netværksporte
4
Mål
22,9 × 16 × 3,7 cm
Angivet hastighed
300 Mbit/s
Målt hastighed
125 Mbit/s