TP-Link Archer C5400

Archer C5400 er en router med tre trådløse netværk og hele otte eksterne antenner.

af #Router #TP-Link
7.8

I den hurtige opsætningsguide til Archer  C5400 finder du en QR-kode til mobilen, så du kan hente TP-Links app og opsætte routeren herfra. Du kan dog naturligvis også bruge en browser på pc’en som vanligt. Det foregår ved, at du tænder routeren, tilslutter pc’en til routerens fabriksnetværk og anvender den unikke kode, der følger med på et klistermærke. Jeg valgte det sidste. Herefter er det blot at indtaste routerens adresse i browseren, og så starter guiden automatisk.

I opsætningsguiden kan du vælge dansk sprog, så mulighederne er lidt lettere at forstå.
I opsætningsguiden kan du vælge dansk sprog, så mulighederne er lidt lettere at forstå.

Til slut ender du på selve styresiderne, som også er på dansk, og hvor du kan vælge en enkel eller avanceret visning. Her er mulighed for at indstille det mest væsentlige, og du finder også nogle ekstrafunktioner som styring af tilsluttede lagerenheder, forældrekontrol, tidsstyring af netværket og en indbygget VPN-server. Men desværre virker systemet lettere bedaget, og det er ikke simpelt og intuitivt at ændre indstillingerne. Det gælder især, hvis du har behov for at viderestille porte til fx netværkskameraer, smart hjem-udstyr eller en netværksharddisk. I mange andre routere kan man på status-oversigten se alle tilsluttede netværksenheder og så straks fra denne side oprette en port-regel direkte til denne enhed. Det er ikke muligt i Archer C5400, så i stedet skal du finde de rette faner og manuelt indtaste udstyrets IP-adresse og port-nummer. Det er for langhåret i en moderne router.

Styresiderne i routeren kan indstilles til en simpel og en avanceret visning, så du ikke behøver forholde dig til funktioner, du ikke skal bruge.
Styresiderne i routeren kan indstilles til en simpel og en avanceret visning, så du ikke behøver forholde dig til funktioner, du ikke skal bruge.

Til gengæld understøtter Archer C5400 en hastighed på 5.400 Mbit/s – samlet set. For i virkeligheden snyder tallet en smule. 2,4 GHz-netværket kan sende med op til 1.000 Mbit, og så skulle man tro, at man kunne koble en 5 GHz-enhed på og nyde de resterende 4.400 Mbit – altså fire gange hurtigere end det kablede netværk. Så god er virkeligheden dog ikke, for Archer C5400 har hele to 5 GHz-netværk, og de 4.400 Mbit er taget ved at lægge begge netværkenes 2.167 Mbit sammen. Det er dog stadig en særdeles hæderlig hastighed – og hvis du har mange enheder, der skal på nettet, kan du fx dedikere videotungt udstyr som Chromecast, dit Smart TV, Apple TV og andre streaming-enheder til det ene 5 GHz-netværk og stadig have fuld kapacitet på det andet til fx dine telefoner, tablets og pc’er.

I vores test opnåede vi “kun” hastigheder, der svarer til andre routere på 1.733 Mbit/s, men det er ikke unormalt, at der kan være langt mellem teoretiske hastighedsstandarder og målte hastigheder. Til gengæld er rækkevidden blandt det ypperste jeg har set. I vores parcelhus er der et dødt netværksområde i køkkenet og et bestemt sted i sofaen i stuen, men kun på det nye 5 GHz-netværk, der har dårligere rækkevidde end det gamle 2,4 GHz. Derfor er jeg vant til at telefonen skifter til det ældre netværk, når jeg bevæger mig mod disse døde områder. Men med Archer C5400 havde jeg fuld dækning på 5 GHz-netværket begge steder – og det selvom routeren står præcis samme sted som min normale router. Det skyldes blandt andet, at TP-Links router har hele otte eksterne antenner, hvor min eksisterende router har sine antenner indbyggede.

Find den bedste pris: www.pricerunner.dk

 

+ Virkelig god rækkevidde

+ Dansk sprog på styresider

– Lidt besværlig at indstille

– Den samlede hastighed snyder lidt

 

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Rækkevidden på denne routers netværk er blandt det bedste vi har set, men hastigheden er gennemsnitlig og styresiderne gammeldags og lidt besværlige.

Specifikationer

Mærke
TP-Link
Trådløs standard
802.11a/b/g/n/ac
Kabelnetværk/ethernet
Gigabit LAN
Netværksporte
4 x LAN + 1 x WAN
USB-porte
1 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0
Mål
23 X 23 X 4,3 cm
Angivet hastighed
5 GHz 1: 2.167 Mbit/s + 5 GHz 2: 2.167 Mbit/s + 2,4 GHz: 1.000 Mbit/s
Andet
8 stk. eksterne antenner