Den lille router domineres af fire høje antenner.

TP-Link Archer AX10 WiFi 6 Router

Trådløs router med WiFi 6 og gæstenetværk.

af Henrik Ræder Clausen #Router #TP-Link
6.2

Med en udsalgspris på knap 1000,- kroner er Archer AX10 en af de absolut billigste routere med den nye Wi-Fi 6-standard . Tophastigheden på 5 GHz-båndet er fin, men rækkevidden er overraskende ringe. En god Wi-Fi 5 router vil give et betydeligt bedre trådløst net end dette billige produkt.

Lad os tage det positive først: Hastigheden på 5 GHz-båndet. Her målte vi knap 700 Mbit/s, når der var åbent udsyn til routeren. Som vanligt faldt det ret hurtigt, når vi kom længere bort. På 2,4 GHz-båndet fik vi svingende hastigheder mellem 40 og 80 Mbit/s. Ikke noget godt resultat, når mange internetforbindelser er en del hurtigere end det.

Og så rækkevidden: Vores testopstilling har en del udfordrende mure og flader, der udfordrer routernes evne til at håndtere vanskelige signaler. Archer AX10 skuffede ved at give op, før vi kom ud i den rigtig svære ende. Oveni viste der sig problemer med overhovedet at sende vores testdata. Det kan måske repareres med en opdatering, men i øjeblikket er det ikke i orden.

I den mindre vigtige ende glædede vi os over en app-baseret opsætning, der i små skridt sørgede for, at alt blev sat korrekt op. Vi har set mere elegante guider, men opgaven bliver løst, og resultatet er en fornuftig opsætning af det trådløse netværk. Administrationssiderne er overskueligt opbygget og giver nem adgang til de forholdsvis få indstillinger, routeren har. Gæstenetværk og andre almindelige indstillinger er der dog.

Routeren har usædvanligt få ekstrafunktioner at byde på. Der er ingen USB-port, og den kan derfor ikke bruges som en lille filserver. Til gengæld er der ”Smart Connect”, der lader de to frekvensbånd fremstå som et enkelt netværk. Det fungerer udmærket.

Rent fysisk er den lille boks domineret af fire store antenner. Forsiden har nogle statuslamper, og bagsidens porte er udmærket farvekodet for deres funktioner. Routeren kan monteres på en væg, og antennerne kan drejes for at få optimal forbindelse.


+ God hastighed på 5 GHz-båndet
+ Let tilgængelig opsætning
– Lav 2,4 GHz-hastighed
– Skuffende rækkevidde
– Ikke mange funktioner

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En fin tophastighed på 5 GHz båndet er det bedste ved denne billige router. Det er bedst at investere mere i Wi-Fi 6-netværket.

Specifikationer

Mærke
TP-Link
Trådløs standard
WiFi 6
Kabelnetværk/ethernet
1 gigabit Ethernet
Netværksporte
4 + 1
Elforbrug
7 watt
Mål
26,0 × 13,5 × 3,9 cm
Angivet hastighed
1,2 Gbit/s
Andet
Nej
Målt hastighed
699 Mbit/s