Det eneste, der skiller sig ud på den flade, hvide extender, er den lille WPS-knap, der gør det nemt at koble nye enheder på det trådløse netværk.

TP-Link Archer Air R5

Routeren Air R5 og de to extendere kan hænges op på væggen og er godt camouflerede på en hvid væg.

af Morten Skeldal Østergaard #Router #TP-Link
7.9

Archer Air R5 vinder prisen som den absolut fladeste router, vi nogensinde har testet. Den er kun cirka en centimeter tyk, så de to netværksporte i bunden må faktisk bruge et lille hængsel, så  porten kan gabe over netværksstikket, der har nogenlunde samme tykkelse som routeren selv.

Routeren er en del af et mesh-netværkssæt, der også inkluderer to extendere, som er stort set magen til routeren selv – de har dog ingen porte til kabelnetværk. Ved at placere de tre enheder på strategiske steder rundt omkring i dit hjem kan du få dem til at hjælpe hinanden med at dække et stort område med trådløst netværk.

Den flade form gør enhederne næsten usynlige, hvis du sætter dem op på en hvid væg. Du kan bruge den dobbeltklæbende tape på bagsiden eller de vedlagte beslag, der følger med i æsken sammen med skruer og rawlplugs.

Placeringen helt op ad væggen er dog ikke altid optimal, hvis du går efter at få så stor rækkevidde som muligt. Der kan være elledninger, vandrør eller armeringsjern inde i væggen, og det påvirker det trådløse netværk. Vi målte en dårligere rækkevidde, end vi har målt med andre tilsvarende sæt, så det vil nok egne sig bedst til en bolig under 140 kvadratmeter. Her vil du til gengæld også have nogenlunde jævn dækning over det hele. Alternativt kan du udvide sættet med flere extendere. Sådan en koster lidt under det halve af sættets samlede pris.

Et par meter fra en af extenderne målte vi lidt over 600 Mbit/s –og selv om det ikke er vildt imponerende, er det dog rigeligt til fx streaming af Netflix-video i 4K-opløsning.


+ Meget flad

+ Nem at hænge op på væggen

– Rækkevidden er ikke så god

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Routeren Air R5 og de to extendere kan hænges op på væggen og er godt camouflerede på en hvid væg.

Specifikationer

Mærke
TP-Link
Trådløs standard
Wi-Fi 6
Kabelnetværk/ethernet
Ja
Netværksporte
1 x gigabit-port
Mål
21 x 14,8 x 1,1 cm
Angivet hastighed
5 GHz: 2402 Mbit/s, 2.4 GHz: 574 Mbit/s
Målt hastighed
615 Mbit/s