Små, oplyste ikoner viser, hvilke porte og trådløse frekvensbånd, der er i brug.

Netgear RS700S BE19000

RS700S er en fantastisk router, men vi vil nok vente med at købe, til prisen er faldet lidt.

af Morten Skeldal Østergaard #Router #Netgear
9.8

Routeren RS700S byder på ekstremt høje overførselshastigheder takket være den nyeste trådløse standard, Wi-Fi 7. Vi har allerede testet telefoner og en enkelt computer med Wi-Fi 7, men for at kunne bruge den nye standard skal routeren, som Wi-Fi 7-udstyret kobler sig til, benytte den samme hurtige standard.

Netgear RAS700S har en angivet hastighed på hele 19.000 gigabit, men det er altså kun, hvis man lægger alle de trådløse frekvensbånd sammen, og så er det endda kun teoretisk muligt at nå så højt op.

I den virkelige verden – et par meter fra routeren – havde vi fuldt udbytte af husets fiberforbindelse på 1 gigabit/sekund via det trådløse netværk. Hvis du kobler to computere sammen lokalt via routerens trådløse netværk, er hastigheden endnu højere, men teknologien er så ny, at vi kun havde en enkelt computer med Wi-Fi 7 til rådighed til testen.

Længst væk fra routeren gennem flere betonvægge og et køkken, var der stadig over 600 megabit/sekund at gøre godt med, så i vores testhus med 175 kvadratmeter i ét plan, er det faktisk ikke nødvendigt med ekstraudstyr til at udvide netværkets rækkevidde.

RS700S kan kobles trådløst sammen med op til 200 enheder. Vi gav det trådløse netværk samme navn som vores eksisterende netværk, og koblede på den måde alle husets trådløse ting til routeren. Selv om vi downloadede en meget stor fil fra nettet og streamede video i henholdsvis 4K- og Full HD-opløsning på fjernsynet og en computer samtidig, kørte alt fuldstændig uden problemer. Hvis du foretrækker en kabelforbindelse, sidder der også en 10 gigabit-port i routeren ved siden af de fire mere almindelige 1 gigabit-porte, som de fleste routere har.

RS700S er Netgears første Wi-Fi 7-router (og den første Wi-Fi 7-router, vi har testet), og der er skruet helt op for prisen på den nye teknologi. Vores erfaring med de foregående trådløse standarder er, at prisen falder kraftigt efter nogle måneder. Nu ved vi i hvert fald, hvad vi kan glæde os til, når Wi-Fi 7-routerne bliver til at betale.


+ Ekstremt hurtig

+ 10 gigabit-port

– Alt for dyr

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

RS700S er en fantastisk router, men vi vil nok vente med at købe, til prisen er faldet lidt.

Specifikationer

Mærke
Netgear
Trådløs standard
Wi-Fi 7
Kabelnetværk/ethernet
Ja
Netværksporte
4 x 1 gigabit, 1 x 10 gigabit
USB-porte
1 x USB-A 3.2
Mål
28,17 x 14,2 x 12,4 cm
Andet
Vægt: 1,64 kg
Målt hastighed
994 gigabit/sekund