Sættet fås i enten sort eller hvid.

Netgear Orbi RBK863SB

Orbi RBK863SB giver bundsolidt netværk i selv meget store huse, men vi savner den nye netværksstandard Wi-Fi 6E.

af Morten Skeldal Østergaard #Router #Netgear
8.4

Orbi RBK863SB er et dyrt mesh-sæt, som giver stabilt trådløst netværk i hele huset.

Der følger tre enheder med i sættet: én router og to satellitter. Routeren med otte interne antenner kobles til din internetforbindelse –og til et netværkssæt i denne kaliber giver det nok mest mening, hvis det er en hurtig fiberforbindelse.

Vi installerede de tre enheder på strategiske steder i huset, og de dækkede fuldstændig et T-formet hus på 175 kvadratmeter. Til en hus i denne størrelse er et sæt med tre enheder endda lige overkanten, for vi havde fin netværksdækning i hele haven også. Netgear angiver, at hver enhed kan dække 180 kvadratmeter, men da vi udelukkende brugte routeren, fik vi udfald på den trådløse forbindelse til en pc i rummet fjernest fra routeren.

RBK863SB bruger tre frekvensbånd, men pudsigt nok er det 2 x 5 GHz og 1 x 2,4 GHz. Det er altså ikke den nyeste trådløse netværksstandard, Wi-Fi 6E, hvor du har et frekvensbånd på 6 GHz med meget lidt netværkstrafik til at forstyrre forbindelsen.

Orbi-sættet bruger det ene frekvensbånd på 5 GHz til at kommunikere indbyrdes, og det er med til at give en superstabil forbindelse uden udfald. Netgear lover endda, at du kan koble op til 100 enheder på netværket.

Vores måling viste en hastighed, der lå langt over konkurrenter som Google Nest Wifi Pro, men Googles sæt er også betydeligt billigere.

Der er mulighed for en kablet forbindelse til internettet på helt op til 10 gigabit pr. sekund, så det fremtidssikrer sættet i nogle år. Vores forbindelse på 400 megabit pr. sekund blev fordelt af mesh-sættet til hele huset med et meget lille hastighedstab ud til de fjerneste hjørner.

Vi sætter stor pris på, at både router og satellitter har fire netværksporte på 1 Gbit/s til alt det udstyr, som stadig fungerer bedst med en kabelforbindelse.


+ Stabil dækning

+ Hurtigt trådløst netværk

– Meget dyrt

– Ingen Wi-Fi 6E

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Orbi RBK863SB giver bundsolidt netværk i selv meget store huse, men vi savner den nye netværksstandard Wi-Fi 6E.

Specifikationer

Mærke
Netgear
Trådløs standard
Wi-Fi 6
Kabelnetværk/ethernet
1 Gigabit/s
Netværksporte
3 x 4
Mål
25,4 x 19 x 7,1
Angivet hastighed
6 gigabit/s