Med den rigtige placering kan sættet dække hele huset med trådløst netværk.

Netgear Orbi Pro WiFi 6 Mini AX1800 SXK30

Det lille Orbi-sæt gør det nemt at få netværksdækning i hele huset, men hastigheden kunne være bedre.

af Morten Skeldal Østergaard #Router #Netgear
8.0

Orbi Pro Mini er måske ikke verdens hurtigste trådløse netværk, men du får netværksdækning i hele hjemmet med to små enheder.

De to hvide enheder skaber et mesh-netværk, hvor de taler direkte sammen og fordeler boligens trådløse netværkstrafik imellem sig. De elektroniske apparater, som du vil have på nettet, skal så blot have forbindelse til den Orbi-enhed, der er nærmest.

Du skal stille routeren, hvor du ellers har din almindelige router stående, og satellitenheden skal så placeres strategisk, så den dækker resten af huset med trådløst netværk.

Hastigheden er ikke overvældende, hvis man sammenligner med routere i samme prisklasse. Vi kunne overføre 150 Mbit/sekund i gennemsnit, da vi stod tre meter fra routeren.

Til gengæld fik vi fuld netværksdækning i et parcelhus med en del indbyggede betonelementer, der plejer at volde enkeltstående routere besvær med rækkevidden. Når Orbi-systemet kan have op til 40 telefoner, tablets, computere  og anden elektronik på netværket på samme tid, så ligner det en fin løsning på de flestes problemer med at få netværket til at følge med de stigende behov.

Systemet er ret brugervenligt, når du logger på routeren for tilpasse indstillingerne. Selv om der er mange mulighederne for fx at regulere sikkerheden, så er det hele overskueligt organiseret i menuen.

Der er tre kabelnetværksporte på router-enheden og fire på satellitten. Det giver nogle fine muligheder, hvis du fx stiller satellitten på hjemmekontoret eller tæt på tv’et, så masser af apparater kan kobles til netværket med en stabil kabelforbindelse – selv om kommunikationen mellem de to Orbi-enheder selvfølgelig er trådløs.


+ Fin rækkevidde

+ Syv netværksporte

– Hastigheden er ikke så høj

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Det lille Orbi-sæt gør det nemt at få netværksdækning i hele huset, men hastigheden kunne være bedre.

Specifikationer

Mærke
Netgear
Trådløs standard
Wi-Fi 6
Kabelnetværk/ethernet
Ja
Netværksporte
7
USB-porte
Nej
Mål
148 x 68 x 189mm
Målt hastighed
150 Mbit/sekund