De to enheder er ikke så ens, som de ser ud til.

NETGEAR Orbi AX4200 RBK 752

Trådløs WiFi 6 router af mesh-typen, med tre frekvensbånd.

af Henrik Ræder Clausen #Router #Netgear
9.4

Dette routersæt med to enheder er nemt at sætte op, har fremragende hastighed, og en dækning, der er betydeligt bedre end en enkeltstående router i samme prisklasse. Dertil kommer flere muligheder for avanceret opsætning end de fleste mesh-routere.

Som ved andre mesh-sæt er den største fordel ved dette sæt, at rækkevidden er i top, på linje med de bedste routere, vi tidligere har testet af denne type. Med god placering af de to enheder når det trådløse netværk omkring besværlige hjørner. Og en god placering giver bonus: Vi målte hastigheder på 50-100 Mbit/s næsten ud til netværkets grænse, hvilket er betydeligt bedre, end vi er vant til. Dermed er den reelt brugbare rækkevidde i topklasse.

Hastigheden er også upåklagelig. Som vanligt er den angivne hastighed ganske vist lige optimistisk nok, men en tophastighed på 798 Mbit/s er fremragende, næsten på højde med et kablet netværk. Den tekniske baggrund for det gode resultat er, at et af de tre frekvensbånd kun bruges til at kommunikere imellem de to enheder.

Opsætningen sker i en app på telefon eller tablet, der scanner routerens QR-kode og opretter forbindelse. Derefter sker opsætningen i få, velgennemtænkte trin, der sørger for netværksnavn, sikkerhed og andre detaljer. Guiden gør det nemt at holde rede på, hvor langt processen er, og håndterer eventuelle problemer fornuftigt. Så godt kan det gøres.

Routerens administrationssider er fornuftigt opdelt i ’Grundlæggende’ og ’Avanceret, og giver mange flere muligheder end de fleste mesh-routere her. Trafikprioritering og meget andet er lige ved hånden. Den danske oversættelse er desværre lidt ufuldstændig.

Der medfølger en 30 dages prøveudgave af sikkerhedsfunktionen Netgear Armor, som også inkluderer beskyttelse med Bitdefender-software af alle hjemmets computere, tablets og telefoner. Netgear Armor giver meget detaljerede sikkerhedsrapporter, også om ret hypotetiske problemer. For den almindelige bruger bliver de mange detaljer mest et irritationsmoment.


+ Meget høj hastighed
+ God og stabil dækning
+ Let forståelig opsætning
+ Mange indstillinger
– Irriterende sikkerhedsprogram

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Et mesh-sæt i topkvalitet, der giver høj hastighed og god dækning i pænt store huse.

Specifikationer

Mærke
Netgear
Trådløs standard
WiFi 6
Kabelnetværk/ethernet
Gigabit Ethernet
Netværksporte
2 + 3
USB-porte
0
Elforbrug
9 watt / enhed
Mål
23.1 x 7.1 x 18.3 cm
Angivet hastighed
1200 mbit/s
Målt hastighed
798 mbit/s