Orbi AC2200 RBK30

Netgear Orbi AC2200

Netgears Orbi AC2200 er en mesh-router med tilhørende satellit-enhed, der gør det nemt at få god dækning i lejligheder og mindre huse. Opsætningen er utroligt enkel, men der er få funktioner, og så er hastigheden ikke helt i top.

af #Router #Netgear
7.6

Din lejlighed behøver ikke være på flere hundrede kvadratmeter, før det kan være svært at få den trådløse router til at dække hele husstanden. Selv hvis du kan få dækning i hele hjemmnet, kan det knibe med at få fuld hastighed, når du befinder dig langt fra routeren. Udfordringen kan løses med Netgear Orbi AC2200, der er særdeles velegnet til mindre huse eller store lejligheder.

Orbi er et såkaldt mesh-netværk, hvor du får en router og en satellit-enhed, som sættes i en stikkontakt og kan videresende signalet fra routeren. Du kan tilføje flere satellit-enheder, hvis du får brug for det, men med den medfølgende enhed kan du ifølge Netgear dække en husstand på op til 200 kvadratmeter. Jeg testede i en lejlighed på godt 120 kvadratmeter, der normalt kvæler signalet fra en enkelt stærk router, og her var der ingen problemer med at få god, stabil dækning i hele lejligheden.

Med mesh-netværket kobler dine enheder sig automatisk på enten router eller satellit-enheden afhængig af, hvor du får det bedste signal, og det virker helt uden udfald. Mens forbindelse er stabil fra både router og satellit-enhed, så er der forskel på hastigheden fra de to. Du får den hurtigste forbindelse fra routeren, mens du må tage til takke med en noget lavere hastighed, når din pc er koblet til satellit-enheden.

Fin fart – få funktioner
Hastighederne er generelt fine, men routerens fire interne antenner kan ikke helt levere samme høje tophastighed, som en helt almindelig, hurtig router kan. Med satellit-enheden placeret strategisk rigtigt kan du dog opleve hurtigere hastigheder, når du er langt væk fra routeren.

Orbi AC2200 kan måske lyde som et avanceret system, men det er uhyre enkelt at gå i krig med. Opsætningen tager under et kvarter, og der er en selvforklarende dansk vejledning, der hjælper dig gennem installationen. Vi savner dog lidt funktioner, eksempelvis en USB-port til en ekstern harddisk.

+ Enkel opsætning
+ God dækning
+ Udvid med flere satellit-enheder
– Ingen USB-port

Se den dagsaktuelle pris her

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Orbi AC2200 gør det nemt at få god trådløs dækning i mindre husstande, men vi savner lidt fart og funktioner.

Specifikationer

Mærke
Netgear
Trådløs standard
802.11 a/b/g/n/ac
Kabelnetværk/ethernet
1000
Netværksporte
3
Mål
19,7 x 6,35 x 15,9 cm
Angivet hastighed
866 Mbit/s
Andet
MU-MIMO-teknologi
Målt hastighed
568 Mbit/s