Den dekorative ellipse på toppen fungerer også som statuslampe.

NETGEAR Orbi 4G LTE WiFi Router

Trådløs router med både kablet og mobil dataforbindelse.

af Henrik Ræder Clausen #Router #Netgear
8.3

Med denne let tilgængelige router kan du få trådløs internetforbindelse via mobildata, som vi kender fra telefonen. Korrekt placeret fungerer routeren fint, og rækkevidden er god. Selve routerens hastighed er dog lavere end vi forventer til prisen.

Det mest spændende ved routeren er, om en mobil forbindelse kan træde i stedet for en kablet. Her er svaret ’Ja’, med et par forbehold: Routerens placering er lidt kritisk for at få en god hastighed, så den kan ikke blot gemmes bort i et hjørne. Med en central placering målte vi 69 Mbit/sekund i modtagelse, og 29 Mbit/sekund opad. Fornuftige hastigheder, der dog ikke kommer på højde med en god, fast forbindelse.

Selve det trådløse net er af den lidt ældre Wi-Fi 5 standard. Vores hastighedsmåling gav et lidt skuffende tal på 338 Mbit/sekund. Ikke så lavt, at det er et problem, men andre routere til samme pris giver betydeligt højere hastigheder. Rækkevidden er heldigvis upåklagelig, på linje med andre gode routere, vi har testet.

Umiddelbart ligner routeren mange andre, indtil man vender den om. På bagsiden er der en port til at indsætte et Nano-SIM-kort til mobil dataforbindelse. Der er også mulighed for at tilkoble to antenner (ekstraudstyr) til at få bedre forbindelse til mobilnetværket. Bagsiden har også to netværksporte, men ingen USB-port.

Opsætningen foretages bedst med NETGEARs udmærkede Orbi-app, der dog ikke er på dansk. Den forklarer de fysiske trin med gode tegninger, og stiller netop de nødvendige spørgsmål om netværket, blandt andet PIN-koden til SIM-kortet. Når alt er sat op, giver app’en et fint overblik over netværkets status. Den indbyggede hastighedstest er en god hjælp til at finde den placering, der giver bedst mobilforbindelse.

En ekstra bonus er, at det er nemt at tilføje ekstra trådløse enheder, så routeren bliver til et mesh-system med betydeligt bedre rækkevidde. Det styres via den fine app, så det kun tager få minutter at sætte op. Enhederne i mesh-netværket kan forbindes med kabel eller trådløst. Og da enhederne bruger en særskilt radiokanal blot til mesh, holder hastigheden fint.


+ Praktisk mobil dataforbindelse
+ Nem at tage i brug
+ Kan udbygges til mesh-system
– Moderat hastighed
– Kun to netværksporte

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Denne router gør det nemt at dele en mobil dataforbindelse. Routerens egen hastighed er dog lige lav nok til prisen.

Specifikationer

Mærke
Netgear
Trådløs standard
WiFi 5 og LTE
Kabelnetværk/ethernet
Gigabit Ethernet
Netværksporte
2
USB-porte
-
Elforbrug
7 watt
Mål
17,0 x 7,9 x 22,6 cm
Angivet hastighed
866 mbit/s
Andet
Kan udbyggets til mesh-system
Målt hastighed
338 mbit/s