Routeren er bygget til at se imponerende ud, og den fylder da også en del.

Netgear Nighthawk XR1000

Nighthawk XR1000 er en hurtig Wi-Fi 6-router med gode indstillingsmuligheder.

af Morten Skeldal Østergaard #Router #Netgear
8.3

Nighthawk XR1000 er en stor router, der gør sig positivt bemærket med en høj trådløs hastighed ved hjælp af Wi-Fi 6-standarden.

På det hurtige 5 GHZ-netværk målte vi en overførselshastighed på 820 megabit/sekund, mens vi stod lige ved siden af routeren. Da vi bevægede os ud på cirka 10 meters afstand på den anden side af en væg, faldt hastigheden til cirka 200 megabit/sekund.

Det var kun helt ude i den fjerneste kant af et langt etplanshus, at routerens signal blev så svagt, at internetforbindelsen begyndte at falde ud. Men herude er det som regel kun mesh-sæt, der kan levere en tilfredsstillende hastighed. Og mesh er jo vel at mærke den type netværk, hvor der er flere enheder om at klare opgaven med at dække huset med trådløst netværk.

Vores målinger af routerens 2.4 GHz-netværk var forholdsvis langsomme, men vi kunne lige netop få forbindelse og komme på nettet i hele huset.

Der er gjort noget ekstra ud af at få routerens indstillingssider til at se godt ud. Du kan bruge både Netgears app til din mobil og routerens egne indstillingssider, som du kan få adgang til via din internetbrowser. Vi foretrak det sidste, så vi kunne udnytte computerens større skærm til at få et bedre overblik over mulighederne.

XR1000’s indstillingssider er skabt i smarte farver, og det er relativt nemt at finde rundt i de mange funktioner. Højdepunktet er en flot grafik, der viser de forskellige typer data, der bruger netværket. Her kan du prioritere fx spil eller streaming af video, så de får forrang i forhold til almindelig brug af internetbrowseren på din pc. Prioriteringen af datatyper er også det, man kalder Quality of Service (QoS).

Hvis du er typen, der spiller, er der en særlig side i routerens indstillinger, der hjælper dig med at med at finde den spilserver, der har den bedste forbindelse, så du kan spare nogle livsvigtige millisekunder, når du løber rundt i et skydespil. Serverne præsenteres pædagogisk på et verdenskort med farvekoder, der viser dig, hvor de bedste forbindelser er.

På bagsiden sidder fire netværksporte, der hver kan levere en gigabit i sekundet. Vi kunne godt have ønsket os en port eller to med en endnu højere hastighed. 2,5 gigabit-porte begynder så småt at være et almindeligt syn i mange routere, og det er altid rart at være lidt fremtidssikret, når man bruger en mindre formue på en ny router.


+ God hastighed

+ Gennemarbejdede indstillingssider

– Lever ikke helt op til den høje pris

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Nighthawk XR1000 er en hurtig Wi-Fi 6-router med gode indstillingsmuligheder.

Specifikationer

Mærke
Netgear
Trådløs standard
Wi-Fi 6
Kabelnetværk/ethernet
1 gigabit/s
Netværksporte
4
USB-porte
1
Mål
29,5 x 20 x 6,4 cm
Angivet hastighed
5,4 Gbit/s
Målt hastighed
820 megabit/sekund