NETGEAR RAX40 er mere diskret end andre WiFi 6 routere. Lamper og knapper er praktisk placeret.

NETGEAR NIGHTHAWK RAX40 WiFi 6 Router

Dual band WiFi 6 trådløs router med VPN-understøttelse

af Henrik Ræder Clausen #Router #Netgear
8.4

Med en pris på det halve af Wi-Fi 6-topmodellerne er denne router et budgetvenligt alternativ til de dyreste og bedste routere med den nyeste netværksteknologi. Rent fysisk er den en del mindre, og med blot to antenner er den også væsentlig mere diskret.

Statuslamper og knapper er pænt placeret på toppen af routeren, og 
tilslutningerne bagpå er lettilgængelige. En dum detalje er dog, at WPS-knappen sidder lige ved siden af ”Sluk for WiFi”-knappen – og begge knapper er så dårligt mar­keret, at man nemt forveksler dem.

Opsætningen sker med en lidt omstændelig guide i din web-browser. Med alle indstillinger, opdateringer og en påtrængende registrering kan det tage op til ti minutter at få routeren op at køre. Det kunne godt have været nemmere, men guiden er logisk opbygget og bringer opsætningen sikkert i mål.

Undervejs tilbyder guiden at in­stal­lere et par udmærkede ekstra­programmer: Det ene styrer routeren, og det andet tager en sikkerhedskopi af pc’ens data. Det virker gammel­dags, men det fungerer, og det er smart at kunne sikkerhedskopiere alle pc’er til en ekstern harddisk via routeren. Dertil kommer en glimren­de app til at styre routerens funktioner.

I daglig brug opfører routeren sig enkelt og pålideligt, blot man ikke forveksler WPS-knappen med ”Sluk for netværket”-knappen. Række­vid­den er udmærket, om end en tand mindre end for de egentlige top­modeller, vi har testet. Vi glæder os også over et beskedent strømforbrug.

Målt med passende udstyr giver denne router en flot tophastighed på næsten 700 Mbit/s. Selv om vi så hastigheden svinge noget, er det næsten lige så godt som et kablet netværk. Fildeling over USB-porten gav en læsehastighed på 53 megabytes/s og en skrivehastighed på 27 megabytes/s. Ikke store tal, men brugbart til fildeling på netværket.


+ Flot tophastighed
+ Gode ekstraprogrammer
+ Lavt strømforbrug
– Rækkevidde på det jævne

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Denne relativt billige router giver overraskende høj hastighed. Til de mellemstore behov er den en fin måde at skifte til WiFi 6.

Specifikationer

Mærke
Netgear
Trådløs standard
WiFi 6
Kabelnetværk/ethernet
Gigabit Ethernet
Netværksporte
4 + 1
USB-porte
1 x USB 3.1
Elforbrug
9 watt
Mål
36,0 x 21,5 x 6,0 cm
Angivet hastighed
1 Gbit/s
Andet
Stemmestyring med Alexa / Google Assistant
Målt hastighed
692 Mbit/s