Netgear Nighthawk R7000P er en trådløs router i topklasse

NETGEAR Nighthawk R7000P

En moderne trådløs router i topkvalitet med høj hastighed og gode sikkerhedsfunktioner.

af #Router #Netgear
9.4

Med sit kantede design og en stribe kraftige lamper på forsiden er Netgears nyeste router, Nighthawk R7000P, ikke ligefrem diskret. Og specifikationerne svarer også til det rå design, med den nyeste teknik og en ekstra kraftig processor til at drive det hele. Ellers er der tale om en klassisk router med antenner, fire netværksporte og et par USB-porte.

Som det er almindeligt i dag, er der en app til at sørge for den grundlæggende opsætning af netværket. Den henter opdateringer, sætter adgangskoder og stiller nogle indledende spørgsmål. Derefter virker app’en som fjernstyring af routeren med adgang til de mest almindelige funktioner. Det vil sige at få lister over enheder, som er koblet på netværket, aktivere gæstenetværk og få overblik over eventuelle sikkerhedstrusler.

Logger man ind på de rigtige administrationssider via en web-browser, er der et væld af detaljer og muligheder. Blandt de mere interessante er dynamisk trafikprioritering, så fx spil eller video-streaming får mere båndbredde samt sammenkobling af 2,4 GHz og 5 GHz båndene, og kontrol af børnenes adgang til internettet. De to USB-porte kan bruges til fildeling, medieserver og deling af en printer i netværket.

Arbejder sammen med antivirus

Vores hastighedstest viser flotte resultater på 5 GHz-båndet, med hastigheder helt op til 472 mbits/sekund. I vores normale testopstilling på tværs af et mellemstort parcelhus kunne vi netop få forbindelse i det yderste hjørne. Det er et godt resultat, uden at være det bedste, vi har set. Den ofte oversete mulighed for dele filer på netværket via en tilsluttet USB-nøgle fungerer også fint. Her målte vi en hastighed på 52 megabytes/sekund på en USB 3.0-nøgle. Ikke helt på højde med en egentligt netværksharddisk, men ganske brugbart — specielt når man tænker på, at det ikke koster alverden.

Noget helt særligt ved denne model er muligheden for integration med det gode antivirus BitDefender. Det lader routeren bremse farlig netværkstrafik automatisk, og giver overblik over de trusler, der har været. Men det er ikke gratis: Efter en 90 dages prøveperiode koster det 460 kroner årligt, inklusive en BitDefender husstandslicens. En fair pris, og prøveperioden er lang nok til at vurdere behovet for den ekstra sikkerhed.


+ Lynhurtigt trådløst netværk
+ God rækkevidde
+ Godt tilbud på antivirus
+ Nem styring med app


Du kan finde forhandlere af NETGEAR-produkter her:

http://netgear.dk/home/shop/

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Nighthawk R7000P er et godt produkt med høj hastighed, god rækkevidde og mange funktioner. Muligheden for integration med virusbeskyttelse er et ekstra plus.

Specifikationer

Mærke
Netgear
Trådløs standard
802.11ac, 802.11n
Kabelnetværk/ethernet
Gigabit Ethernet
Netværksporte
5
USB-porte
1 x USB 3, 1 x USB 2.0
Elforbrug
6 W
Mål
28,5 x 18,5 x 5,0 cm
Angivet hastighed
1625 Mb/s
Andet
Integration med BitDefender
Målt hastighed
472 Mb/s