Fire store antenner gør routeren ganske synlig.

Netgear Nighthawk Pro Gaming XR1000

Routeren har mange indstillinger og er god til spil. Men den har problemer ved fuld belastning.

af Henrik Ræder Clausen #Router #Netgear
7.8

Netgear Nighthawk XR1000 er en hurtig WiFi 6-router i mellemklassen.

Routeren er nem at optimere til spil og har mange muligheder. Den har en fin tophastighed, der desværre ikke er stabil, og rækkevidden er på det jævne. XR1000 er bestemt ikke en ringe router, men vi har set bedre.

Det bedste ved XR1000 er ubetinget dets styresystem DumaOS. Det giver et godt overblik over netværk og ydelse, og kan ændres til alle de nordiske sprog. Her er indstillinger for trafikprioritering (QoS), gæstenetværk og meget mere. Det kræver en vis viden at bruge de mange muligheder, men alt er glimrende forklaret.

Vi oplevede nogle mindre udfordringer undervejs. Den flotte brugerflade kan være langsom, og den gode funktion “Ping Heatmap” indlæste ikke i første forsøg. Da den kom på plads, var den et effektivt værktøj til at vælge den bedste server til et stort udvalg af spil. Indbygget hastighedstest og andre funktioner gør denne router fin til den avancerede bruger.

Resultatet af den gode opsætning er fremragende: Ping-tid og andre forsinkelser i spil er minimale, selv når der kører video i høj opløsning i baggrunden. Det gør routeren til et godt valg til familier, hvis medlemmer fx spiller og ser video samtidig – det vil fungere uden at man generer hinanden.

Vores hastighedsmåling viste respektable 659 megabit i sekundet. Det pæne tal dækker dog over nogle sære udsving: Routeren så ud til at blive overvældet, når der pludselig kom en stor datamængde. Efter et nogle sekunder kom hastigheden op igen, og var derefter nogenlunde stabil.

Tilsvarende var rækkevidden under gennemsnittet. Ikke decideret dårlig, men for den, der har brug for at nå ud i besværlige hjørner, er denne router ikke den rigtige. At den første opsætning kan være omstændelig og at strømforsyningen havde kontaktbesvær er små irritationer, der ikke betyder meget i den større sammenhæng.

Rent fysisk er routeren af overskuelig størrelse, med fire antenner og diskrete lamper på forpladen. Bagsiden har de vanlige fire netværksporte, der er pænt markeret og adskilt. Antennerne er store, men ellers er routeren af en overskuelig størrelse, så den ikke er visuelt påtrængende.

Bagsiden har også en USB-port, der kan bruges til fildeling, og her ventede os en god overraskelse: Det var nemt at sætte op, og med en god USB-nøgle nåede hastigheden over 100 megabytes/sekund. Det er næsten lige så hurtigt som netværksdrev, og gør routeren velegnet til fildeling i mindre skala.


+ Godt forklaret brugerflade
+ Fin tophastighed
– Rækkevidde på det jævne

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Routeren har mange indstillinger og er god til spil. Men den har problemer ved fuld belastning.

Specifikationer

Mærke
Netgear
Trådløs standard
WiFi 6
Kabelnetværk/ethernet
Gigabit ethernet
Netværksporte
4 + 1
USB-porte
1
Elforbrug
7 watt
Mål
29,5 x 20,0 x 6,4 cm
Angivet hastighed
1000 mbit/s
Andet
Fildeling 103 mbyte/s
Målt hastighed
659 mbit/s