De tre mesh-enheder er helt ens. De kan forbindes med kabel.

Netgear Nighthawk AX1800 Mesh router

Trådløs WiFi 6 router af mesh-typen med tre enheder.

af Henrik Ræder Clausen #Router #Netgear
8.4

Dette sæt af tre mesh-routere giver stabilt trådløst netværk med rigtig fin dækning. Det er nemt at sætte op og enkelt at bruge, og kan give ekstra lang rækkevidde. Men hastigheden imponerer ikke.

Som andre mesh-routere giver dette sæt rigtig god dækning, også i besværlige huse. Med den helt rigtige placering kommer det omkring besværlige hjørner og kan give god forbindelse udendørs. Vi målte en rækkevidde, der var mindst lige så god som de bedste almindelige routere. Dertil kommer, at man kan forbinde to af enhederne med kabel. Det giver både ekstra afstand i netværket og aflastning af det trådløse net – og dermed bedre trådløs hastighed.

Til gengæld er hastigheden ikke noget at prale af. 329 Mbit/sekund er ikke meget for en Wi-Fi 6 router. Streaming og spil kører fint – også på grund af den lave ping-tid på 5 millisekunder. Men når flere brugere flytter store filer samtidigt, falder hastigheden mærkbart. Heldigvis er det muligt at opsætte trafikprioritering, så spil og streaming ikke lider under store filoverførsler.

Opsætningen foregår via en app på telefon eller tablet. Du kommer igang ved at scanne en QR-kode på en af enhederne, og det hele tager omkring ti minutter. Undervejs bliver routerens program opdateret, og alle enheder tilsluttes automatisk. En afsluttende hastighedstest viser, om netværket er i orden.

I modsætning til andre mesh-routere er administrationssiderne ganske omfattende, og de er på dansk. Her er mulighed for at opsætte port-videresendelse, gæstenetværk, faste IP-adresser og meget andet, som andre mesh-routere springer over.

Endelig har routersættet et indbygget sikkerhedsprogram, der automatisk blokerer farlige websider. Det giver en fin oversigt over risikable aktiviteter fra alle brugere. Og det kan slås fra, hvis man foretrækker at have adgang til samtlige sider på nettet. Der findes ingen automatisk ”Beskyt dine børn”-funktion, men det er muligt at blokere bestemte sider eller tjenester fra opsætningen.


+ God rækkevidde
+ Nem opsætning
+ Kan kables
+ Mange indstillinger
– Skuffende hastighed

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Et enkelt og prisbilligt routersæt, der giver stabilt netværk. Men hastigheden imponerer ikke.

Specifikationer

Mærke
Netgear
Trådløs standard
WiFi 6
Kabelnetværk/ethernet
1 gigabit Ethernet
Netværksporte
4 i alt
Elforbrug
6 watt / enhed
Mål
12,2 x 12,2 x 6,3 cm
Angivet hastighed
600 mbit/s
Andet
Kablet indbyrdes forbindelse
Målt hastighed
329 mbit/s