Linksys Velop består af flere enheder, der placeres rundt om i huset og selv sørger for at fordele netværket rundt i alle afkroge.

Linksys Velop Whole Home Mesh Wi-Fi System (3 pack)

Har du problemer med at få det trådløse netværk til at dække i hele huset eller lejligheden? Så er Linksys Velop-systemet sandsynligvis lige noget for dig - selv om det er en dyr fornøjelse.

af Rasmus Udsholt #Router #Linksys
9.1

Linksys Velop er et såkaldt mesh-netværk. Ved hjælp af flere små enheder fordelt i huset eller lejligheden sørger det hele tiden for, at dit trådløse signal dækker ud i alle kroge. Jeg testede et sæt med tre Velop-enheder i et etplanshus på 160 kvadratmeter – vel at mærke et hus, hvor det på grund af solide indervægge aldrig er lykkedes for selv den kraftigste router at fordele et trådløst signal ud i alle rum – og resultatet var overbevisende.

Selv om systemet lyder komplekst, så er opsætningen supernem: Den ene Velop-enhed tilsluttes hjemmets modem/router eller bredbåndsstik med et netkabel og sættes i en stikkontakt. Derefter skal du blot installere Linksys’ app på din mobil og følge app’ens vejledninger. Det fungerer fremragende på forståeligt dansk: App’en skaber selv forbindelse til din første Velop-enhed og lader dig vælge et navn og kode til det nye trådløse netværk. Nu er netværket klar til brug, og derefter kan du udvide det med flere Velop-enheder, så rækkevidden bliver større. Hver ny enhed skal blot tilsluttes en stikkontakt et andet sted i huset, og så hjælper app’en dig med at teste, om placeringen er optimal.

Linksys Velop finder selv bedste dækning

Den første Velop, du aktiverer, fungerer som Velop-netværkets router, mens de næste automatisk indstilles til at fungere som wifi-extendere. Mesh-teknologien gør, at alle enheder hele tiden “taler” sammen og finder den bedste vej til netværkstrafikken i hele huset. Samtidig skifter systemet automatisk mellem dets 2,4 gHz- eller 5 Ghz-signal, afhængigt af hvad der giver den bedste dækning for de tilsluttede pc’er, telefoner og andet udstyr. Det lyder indviklet, men fungerer i praksis forbilledligt enkelt: Som bruger ser du kun ét netværk med ét navn, uanset hvor i huset du befinder dig – og du kan bevæge dig gennem huset uden på noget tidspunkt at miste forbindelsen.

Alle Velop-enheder er forsynet med to netværksstik i bunden, så du kan slutte kablet internetudstyr til dem (fx et netværkskamera eller lignende). Der er dog desværre ikke USB-stik på enhederne, så du kan ikke tilslutte fx en printer eller en harddisk, som det ellers er muligt på mange moderne routere.

Via Linksys-app’en kan du oprette et gæstenetværk, aktivere forældrekontrol og udpege op til tre pc’er eller andet tilsluttet udstyr, der skal have højeste prioritet på netværket. Der er bestemt ikke tale om et netværk til de brugere, som gerne vil have fingrene nede i de mindste detaljer og indstillinger. Prisen på over 3.000 kroner for et sæt med tre enheder (og cirka 1.400 kroner pr. ekstra enhed) er også voldsom høj – men til gengæld er det svært at forestille sig, hvordan du på nemmere vis får fuld netværksdækning i hele huset.

+ Supernem opsætning

+ Stabilt netværk i hele huset

– Dyr løsning

Se den dagsaktuelle pris her

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Linksys Velop Whole Home Mesh Wi-Fi System gør det supernemt at få stabilt trådløst netværk i hele huset eller lejligheden - men prisen er høj.

Specifikationer

Mærke
Linksys
Trådløs standard
802.11 a/b/g/n/ac
Kabelnetværk/ethernet
1000
Netværksporte
2 stk. per enhed
USB-porte
Ingen
Mål
18,5 cm x 7.9 cm x 7.9 cm
Angivet hastighed
2 x 866 Mbit/s fordelt på to 5 GHz-bånd og 400 Mbit/s på 2,4 GHz-båndet
Målt hastighed
527 Mbit/s