De tre mesh-enheder i Q2 Pro fungerer også som powerline.

Huawei WiFi Q2 Pro

Mesh-netværkssæt med tre enheder. Har både trådløst net og net via elkabler.

af Henrik Ræder Clausen #Router #Huawei
7.8

Huawei WiFi Q2 Pro er et mesh-netværk med powerline, der giver stabilt netværk selv i vanskelige huse. Det er nemt at sætte op og pålideligt i brug, men mangler avancerede netværksindstillinger. Rækkevidden udenfor huset er begrænset, og tophastigheden er mærkbart lavere end med andre løsninger.

De tre enheder i sættet er helt ens, og opsætningen volder ingen særlige kvaler. Først skal den tilsluttes internettet og konfigureres med en app. Derefter sluttes de to andre enheder til stikkontakten, og kort efter har de bygget ét samlet net igennem hele huset. Nemt og nyttigt.

Mesh-netværks største styrke er at skabe god dækning i alle hjørner af huset, og her er Huawei-sættet ingen undtagelse. Vi fik uden videre over 100 mbit/s overalt, selv i de hjørner, hvor traditionelle trådløse netværk får problemer, og typisk omkring 200 mbit/s.

Til gengæld er en tophastighed på 247 mbit/s beskeden, og betydeligt under den teoretiske grænse på 1167 mbit/s. Har du brug for høj hastighed, må du enten bruge kabel på en af enhederne, eller vælge en mere traditionel WiFi løsning.

Den tilhørende app er rigtig fint oversat til dansk og meget nem at bruge. Her er let adgang til de mest almindelige funktioner – og det er det. Vi leder forgæves efter avancerede muligheder som port videresendelse og trafikprioritering. Derfor er dette sæt ikke egnet til lidt mere avancerede formål, f.eks. at drive en spilserver med MineCraft.

Sættets gode rækkevidde er desværre begrænset af hjemmets fire vægge. Udenfor dem trænger radiosignalerne kun svagt igennem, så netværket giver op på mærkbart kortere afstand, end vi er vant til. Selv traditionelle trådløse routere med en enkelt enhed giver bedre rækkevidde end dette sæt.

Alt i alt er Huawei WiFi Q2 Pro bedst egnet til situationer, hvor det trådløse net skal fungere diskret og stabilt i baggrunden. Dobbeltfunktionen med WiFi og Powerline gør sættet egnet til besværlige huse. Indbygget automatik sørger for at optimere netværket løbende, så den gode stabilitet ikke pludselig vælter, når naboen sætter et nyt trådløst net op.


+ Meget stabilt netværk
+ God indendørs dækning
– Moderat rækkevidde
– Skuffende tophastighed

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Dette sæt giver stabilt trådløst net i hele huset. Men tophastighed og udendørs rækkevidde skuffer.

Specifikationer

Mærke
Huawei
Trådløs standard
WiFi 5
Kabelnetværk/ethernet
Gigabit Ethernet
Netværksporte
3 per enhed
USB-porte
-
Elforbrug
8 watt
Mål
11,2 x 7,3 x 18,4 cm
Angivet hastighed
1167 mbit/s
Andet
Powerline
Målt hastighed
247 mbit/s