Huawei WiFi AX3 WS7200

Huaweis Wi-Fi 6-router med den nye Wi-Fi 6-teknologi til en rigtig fin pris. Routeren er hurtig, flot og stabil.

af Markus Dahlberg #Router #Huawei
8.9

Huaweis første Wi-Fi 6-router er et lille vidunder. Den slanke, hvide router fylder overraskende lidt, og det er imponerende, at det er lykkedes Huawei at presse al den teknologi, der er nødvendig for at skabe et stærkt trådløst netværk, ned i så lille et kabinet. Men WS7200 skaber et Wi-Fi 6-netværk, der er både hurtigt og vidtstrakt.

Som mange andre Huawei-produkter indeholder WS7200 virksomhedens egne chips. Det giver Huawei mulighed for at kalde netværket Wi-Fi 6 Plus. “Plus” er en specialitet, som Hua-wei er alene om. Routeren understøtter fuldt ud Wi-Fi 6-standarden, men Huawei kan forstærke signalet med 6 decibel, hvilket giver længere rækkevidde. Derudover kan de øge båndbredden, så hastigheden fordobles ved korte afstande fra routeren. Det kræver dog, at tilsluttede enheder også understøtter teknologien, som kun nogle af Huaweis egne telefoner og computere gør.

På bagsiden af routeren er der fire netværksporte, hvoraf den ene er porten, der opretter forbindelse til modemmet. Der er ingen USB-port til en ekstern harddisk, hvilket er en ulempe. Midt i den glatte front er der en WPS-knap til at skabe nem forbindelse, og i det ene hjørne er der en NFC-sender. Det er nok at placere et apparat, der understøtter NFC, der, for at forbinde det til det trådsløse netværk. Det fungerer dog kun med telefoner fra Huawei og Honor.

I vores testhus gav WS7200 en bemærkelsesværdig forbedring af netværket. For alle enheder, der kun understøtter ældre Wi-Fi-standarder, øges hastighederne ikke meget, men i stedet går det hurtigt på steder, hvor vi normalt næsten ikke får noget signal. Pludselig kan vi fjerne alle gamle repeatere og gå på nettet med acceptable hastigheder overalt.

Selvom Huawei ikke lige frem er kendt for sine routere, har firmaet produceret netværksenheder i lang tid, og det mærkes. Brugergrænsefladen i AX3 er moderne og klar i spyttet. Det er let at finde de forskellige funktioner, og enhver, der ønsker at gøre det endnu lettere for sig selv, bruger Hua-weis app AI Life til at konfigurere og administrere routeren. Den er også usædvanligt fleksibelt og godt lavet.

Huawei WiFi AX3 er en meget vellykket og brugervenlig router, der er et fint første skridt ind i den fagre nye og hurtige Wi-Fi 6-verden. Den er pyntelig nok til en central placering i hjemmet, så man får optimal dækning – og så er den billig.


+ Hurtig
+ Mange funktioner
Ingen USB-port

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Huaweis Wi-Fi 6-router med den nye Wi-Fi 6-teknologi til en rigtig fin pris. Routeren er hurtig, flot og stabil.

Specifikationer

Mærke
Huawei
Trådløs standard
Wi-FI 6
Kabelnetværk/ethernet
1000 Gbit/s
Netværksporte
1x WAN, 3x LAN
Mål
22,5 x 15,9 x 4 cm