Huawei B525 fås i sort eller hvid udgave.

Huawei 4G Router B525

WiFi 5 router med 4G mobilmodem.

af Henrik Ræder Clausen #Router #Huawei
9.2

Når du skal på nettet i sommerhuset eller camping-vognen, så er en lille mobil router perfekt. Huaweis router B525 kombinerer en almindelig WiFi-router med et mobilmodem og et telefonudtag. Det gør det nemt at dele en mobil dataforbindelse trådløst eller via kabel, samtidig med at routeren også fungerer som almindeligt lokalnetværk med fire netværksporte og mulighed for kablet forbindelse til internettet.

Opsætningen er beskrevet i en glimrende dansk vejledning: I bunden af routeren isættes et micro-SIM kort (bemærk: Ikke nano), og så er den klar til brug. Computere, telefoner og tablet-enheder tilkobles nemmest med WPS-knappen, der er praktisk placeret oven på routeren. Så er man fri for skulle have besværet med at taste en kode ind.

Administrationssiderne er enkelt designet, og godt oversat til dansk. Der er færre indstillinger, end vi er vant til, men det vigtigste er her, inklusiv muligheden for at bruge VPN. Meget praktisk kan man også indtaste SMS-beskeder, der så bliver sendt over mobilforbindelsen.

Fin hastighed på netværket

Da routerens hovedopgave er at dele en mobilforbindelse, havde vi ikke særlige forventninger til hastigheden på dens trådløse netværk. Her blev vi glædeligt overrasket med en hastighed på 442 Mbit/sekund, helt på linje med andre gode Wi-Fi 5 routere (802.11ac).

Hastigheden over mobilforbindelsen er en anden sag. Her er det teoretiske maksimum 300 Mbit/s, men det kan kun nås på placeringer nær mobilantennerne. På vores testadresse på teleselskabet 3’s netværk fik vi 11 Mbit/sekund i downloadhastighed, og blot 1,8 Mbit/sekund i upload. Det kan vi dog ikke lægge routeren til last, for det er mobildækningen, der sætter de grænser, og forbindelsen afhænger meget af, hvor i landet du befinder dig.

Huaweis router koster lidt over 1.000 kroner, men du kan lige nu få den gratis hos 3, hvis du tilmelder dig selskabets Internet til hjemmet-løsning.


+ God dansk vejledning
+ Fin hastighed på WiFi
+ Udtag til telefon
+ Kan tilsluttes antenner
– Mobildækningen begrænser hastigheden

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Denne mobilrouter løser sin opgave glimrende, og er tilmed nem at sætte op.

Specifikationer

Mærke
Huawei
Trådløs standard
WiFi 5 (2,4 / 5 GHz)
Kabelnetværk/ethernet
Gigabit Ethernet
Netværksporte
4, inklusive WAN
USB-porte
1
Elforbrug
8 watt
Mål
16,3 x 5,2 x 22,6 cm
Angivet hastighed
300 Mbit/s / 50 MBit/s
Andet
Tilslutning for telefon
Målt hastighed
11 Mbit/s / 1,8 Mbit/s