F-Secure Sense

Sense er en router fra antivirusproducenten F-Secure, og den rummer indbygget beskyttelse mod hackere, virus og malware.

af Henning Dadkhah Rasmussen #Router #F-Secure
8.5

Du kender formentlig det finske firma F-Secure for deres glimrende antivirus, og nu har finnerne så også lanceret en router til hjemmets netværksforbindelser. Produktet ligger dog ikke så langt fra F-Secures normale forretning, for med routeren Sense får du F-Secures effektive beskyttelse mod virus, malware og hackere – før trafikken rammer din pc, telefon eller tablet.

Det betyder også, at du for første gang kan få beskyttelse til de efterhånden mange smarte enheder til hjemmet, som ellers risikerer at være et springbræt til dine andre enheder – fx internetopkoblede termostater, lyspærer, køleskabe, fjernsyn osv.

I den medfølgende installationsguide anbefaler F-Secure, at man henter en app til Android eller iPhone for at indstille routeren. Jeg hentede appen til Android. I appen starter en nem opsætningsguide, der er nem at forstå, selvom den er på engelsk.

Undervejs i processen vises en firecifret kode på routeren, som du skal indtaste i appen. Det er muligt at tilslutte Sense til en eksisterende router – trådløst eller via kabel – så Sense får internetforbindelsen herfra. Jeg valgte det første, men desværre er det kun muligt at vælge et gammeldags 2,4 GHz-netværk, så hvis du har en internetforbindelse på mere end 100 Mbit, vil du ikke få fuld glæde af hastigheden. Derfor bør du nok bevare din nuværende router til fx pc’en, som allerede er beskyttet med et antivirusprogram, og bruge Sense-routeren til at forbinde med enheder, som ikke ellers er beskyttede. Eller helt droppe din nuværende router og i stedet koble Sense til dit modem via kabel.

Til sidst i guiden opretter Sense sit eget sikrede netværk, som du fremover skal koble på for at komme på internettet. Hvis du bevarer din eksisterende router, skal du huske at koble dit fjernsyn, tablet og andre enheder på det nye netværk i stedet.

Så er F-Secures netværk oprettet. I appen kan du hele tiden holde øje med, hvilke enheder der er forbundet til netværket, og antallet af trusler, som F-Secure Sense har blokeret.
Så er F-Secures netværk oprettet. I appen kan du hele tiden holde øje med, hvilke enheder der er forbundet til netværket, og antallet af trusler, som F-Secure Sense har blokeret.

Hele opsætningen af Sense foregik gnidningsfrit og var overstået på under fem minutter. Til sidst henter routeren selv den seneste firmware, så du har de nyeste funktioner.

Når du fremover besøger hjemmesider med skadeligt indhold, blokeres hjemmesiden helt automatisk, og du ser i stedet denne hjemmeside:

Sense har blokeret en skadelig skak-hjemmeside, inden den kunne nå at inficere telefonen.
Sense har blokeret en skadelig hjemmeside, inden den kunne nå at inficere telefonen.

Dermed er du altid godt beskyttet – også på enheder fra Apple, som ikke tillader antivirus-apps.

F-Secure Sense reagerer hurtigt og effektivt, og der er ingen tvivl om, at F-Secure med denne router giver et godt bud på fremtidens sikre hjemmenetværk. Men om verden er parat til at betale en månedlig ydelse for at bruge en privat router, er nok mere tvivlsomt.

F-Secure Sense kan på F-Secures hjemmeside. Prisen dækker routeren Sense og virus- og hackerbeskyttelse hos F-secure i et år – herefter er prisen 79 kroner om måneden for at bruge tjenesten og routeren.

 

Kan købes her:

www.f-secure.com

 

+ Effektiv beskyttelse af netværket

+ Nem opsætningsguide

– Dyr i abonnement efter det første år

– Kobler kun på 2,4 GHz-netværk

 

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Du får ikke et lynhurtigt netværk med Sense, men til gengæld får du fuld beskyttelse af dine enheder fra en af markedets førende antivirusproducenter - det er især smart på enheder uden virusbeskyttelse som fjernsyn og tablets.

Specifikationer

Mærke
F-Secure
Trådløs standard
802.11a/b/g/n/ac
Kabelnetværk/ethernet
1 x Gbit WAN + 3 x Gbit LAN
Netværksporte
4 stk
USB-porte
1 x USB 3.0
Mål
21,7 × 12,5 × 9,0 cm
Angivet hastighed
AC1750
Andet
4 stk. interne antenner