Routeren vælter, hvis du ikke placerer den på den lille runde fod.

D-Link DWR-2101

DWR-2101 er en brugervenlig 5G-router, men hastigheden kunne være bedre.

af Morten Skeldal Østergaard #Router #D-Link
7.7

D-Link DWR-2101 giver dig internet, hvorend du har brug for det.

Den lille sorte router kan sammen med din telefon koble sig på telefonselskabernes 5G-netværk, og dele internetforbindelsen med andre enheder i nærheden på samme måde som din router derhjemme.

Der er kun en enkelt fysisk knap på forsiden af routeren. Resten styres ved hjælp af den berøringsfølsomme skærm.

Der er hele tre muligheder for at skabe forbindelse mellem din telefon og routeren. Du kan selv vælge netværket og indtaste adgangskoden på traditionel vis. Du kan også bruge WPS, som kun kræver nogle få tryk på skærmen på router og telefon. Og endelig kan du scanne en QR-kode fra routerens skærm. Den sidste løsning var klart det nemmeste i vores tilfælde. Vores Android-testtelefon havde en funktion til scanning af QR-koder direkte i Wi-Fi-indstillingerne, så det tog kun få sekunder at få telefon og router til at tale sammen.

Hastigheden er ikke overvældende. Vi målte 131 megabit/sekund. Det er sådan set ikke dårligt, men det var altså under det halve af den hastighed, vi opnåede på vores testtelefon med det samme SIM-kort. Routerens rækkevidde er også på det jævne. Vi gik 7-8 meter væk, og routeren kunne kun lige netop skabe forbindelse gennem to vægge.

DWR-2101 er beregnet til at tage med ud af huset, for der er indbygget et batteri, som holder routeren kørende i cirka 14 timer. Det kan undre lidt, at bundkanten skråner, så du ikke kan stille routeren på højkant på fx en hylde i sommerhuset. Når routeren ligger ned, er det svært at aflæse skærmen, og du er nødt til at bruge den medfølgende holder, som du så også må slæbe med dig, når du tager routeren med.

Menuerne i DWR-2101 er kun på engelsk, men der er ikke så mange indstillinger at holde styr på, så det er forholdsvis nemt at betjene routeren.


+ Praktisk størrelse

+ Nem forbindelse

– Hastigheden er ikke så høj

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

DWR-2101 er en brugervenlig 5G-router, men hastigheden kunne være bedre.

Specifikationer

Mærke
D-Link
Trådløs standard
Wi-Fi 6, 5G
Kabelnetværk/ethernet
Ja
Netværksporte
1 port
Mål
11,9 x 7,2 x 2,35 cm
Angivet hastighed
1800 Mbit/s