DIR-895L

D-Link DIR-895L

Med sit røde design er D-Links DIR-895L et godt bud på routernes Ferrari. Det er prisen også et tydeligt tegn på, men ydelsen står ikke helt mål med det høje prisskilt.

af Mathias Alsted Lund Flinck #Router #D-Link
8.2

Det er med en vis forventning, at jeg smækker netværksstikket i D-Link DIR-895L og arbejder mig hastigt og ubesværet gennem opsætningen. Det tager godt fem minutter, og så er internetforbindelsen aktiv, og de første enheder er allerede koblet på.

Med sin dybrøde, spejlblanke overflade, otte brede antenner og det, der ligner kølergitteret på en bil, er det nærliggende at sammenligne den trådløse router med en af sportsvognenes konger, en Ferrari. Formen og farverne giver indtryk af en router, der satser på at kunne give konkurrenterne baghjul.

Sådan er følelsen umiddelbart også, da jeg kobler de første enheder til den opsigtsvækkende kasse. Både trådløst og med kabel får jeg rigtigt fine hastigheder, og med smart connect-teknologien aktiveret runder jeg 700 Mbps.

Det er bestemt hastigheder, som de fleste vil opleve som et løft, hvis de skifter den gamle router ud, men i forhold til konkurrerende AC5300 eller AC5400 routere, så er det ikke hastigheder, der får en til at vælte af stolen. Og det forventede jeg ellers med et prisskilt på knap 3.000 kroner.

God dækning til alle enheder
Et lille plaster på såret er, at du kan tilslutte en ekstern harddisk med USB 3.0 til DIR-895L, og at overførselshastigheden til denne overstiger 70 MB i sekundet. Det gør det muligt at få et billigt og forholdsvis hurtigt netværksdrev i forhold til at investere i en regulær netværksharddisk.

Tophastighederne når vi kun med helt nye enheder, der understøtter den hurtige netværksstandard. Ældre enheder når dog også fine hastigheder på 2,4 GHz-båndet, og den såkaldte MIMO-teknologi fordeler båndbredden fint, når vi bruger flere enheder på én gang.

Vi oplever eksempelvis ingen problemer med at streame film, tjekke mails og foretage større overførsler til en netværksharddisk på samme tid. Dækningen er desuden ganske glimrende, og det er intet problem at få stabil dækning i et mindre rækkehus – medmindre du gemmer bly i væggene.

 

Kan købes her:

www.dlink.com

 

+ Fine hastigheder
+ Hurtig USB-overførsel
+ God rækkevidde
– Høj pris

 

 

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En kæk router med fin rækkevidde og udmærkede hastigheder, der dog lidt for svag prisen taget i betragtning.

Specifikationer

Mærke
D-Link
Trådløs standard
802.11 ac/n/g/b/a
Kabelnetværk/ethernet
10/100/1000 Gigabit
Netværksporte
4
USB-porte
2
Elforbrug
10,1 W
Mål
41,77 x 26,27 x 14,96 cm
Angivet hastighed
5,3 Gbps
Andet
Tre bånd, MIMO
Målt hastighed
716,2 Mbps