Fritz!box har skjulte, interne antenner og et design, der skiller sig ud fra konkurrenterne.

Fritz!Box 7530AX

Fritz!box 7530AX er et stykke glimrende, tysk ingeniørkunst, der byder på gode udvidelsesmuligheder og glimrende ydeevne.

af Henning Rasmussen #Router #AVM
8.1

Netværksprodukter med navnet Fritz, der kommer fra den tyske producent AVM, er særdeles udbredte i Tyskland, fordi teleselskabet Deutsche Telekom bruger dem som standardudstyr. Firmaets routere og andet grej har dog aldrig fundet samme udbredelse her i Danmark. Det er en skam, for Fritz!box 7530AX, som vi har testet her, er solidt, tysk kram med rigelige mængder indstillinger og god ydelse.

7530AX er den opdaterede udgave af en tidligere AVM-router i mellemklassen. Den nye udgave har fået tilføjet WiFi 6 – også kaldet 802.11ax – der byder på lidt bedre rækkevidde og hastighed. På papiret kan Fritz!box 7530AX klare op til 1.800 Mbit på 5 GHz ax-netværk – vi målte knap 875 Mbit/s på kort afstand, og det er faktisk ganske pænt, selvom den teoretiske max. hastighed er højere. På 2,4 GHz, der rækker noget længere end 5 GHz, hentede og sendte vi med knap 400 Mbit/s, hvilket også er godkendt.

Når du logger ind på Fritz!box første gang, føres du igennem en nem guide på engelsk, hvor du blandt andet skal tage stilling til, om dit internet leveres af et modem tilsluttet routeren – eller du vil anvende det indbyggede DSL-modem. Det er selvfølgelig kun muligt, hvis du har en ADSL-forbindelse – ellers kan du blot tilslutte internet fra din udbyders modem til LAN 1 på Fritz!box.

Styresystemet på Fritz!box er flot og meget detaljeret, men nogle indstillinger ligger under andre punkter, end du måske er vant til fra andre producenter. Tyskerne er ikke bange for at gå egne veje, og for det meste giver inddelingerne i Fritz!box god mening. Systemet opdateres ofte, og du kan få routeren til at holde sig opdateret automatisk, så du aldrig skal tænke på det.

AVM producerer en meget imponerende portefølje af netværksgrej som power line-adaptere, repeatere og extendere, og hver gang du køber et nyt stykke udstyr af mærket Fritz, kan det kobles direkte til dit netværk og fungere som MESH, hvor dit netværk består af adskillige adgangspunkter. Det gør netværket mere fremtidssikret.


+ Glimrende muligheder for at udvide netværket

+ Mulighed for at indstille alt

– Menuerne kræver lidt tilvænning

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Fritz!box 7530AX er et stykke glimrende, tysk ingeniørkunst, der byder på gode udvidelsesmuligheder og glimrende ydeevne.

Specifikationer

Mærke
AVM
Trådløs standard
Wi-Fi 6
Kabelnetværk/ethernet
1 gigabit/s
Netværksporte
4
USB-porte
1
Mål
208 x 150 x 37 mm
Angivet hastighed
1800 Mbit/s
Målt hastighed
875 Mbit/s (5 GHz), 396 Mbit/s