AVM Fritz!Box 7590

Fritz!Box 7590 er tyske AVM's nye topmodel, som har hastigheder på op til AC2533 og mange gode ekstrafunktioner.

af #Router #AVM
8.4

Det er flere spændende nyheder i AVM’s nye routerserie Fritz!Box. Den normalt røde boks fra det tyske firma har tidligere fået kras kritik på disse spalter for sit lettere bedagede design, men i den nye serie er udseendet helt anderledes moderne. Portene er skjulte på bagsiden, og forrest viser et par diskrete dioder de vigtigste statusser. Blandt portene er der endelig kommet en WAN-port til, så du udover forbindelsen til din bredbåndsrouter også kan tilslutte fire kablede netværksenheder, der alle kan køre med en hastighed på 1 Gbit/s.

Under opsætningen af Fritz!Box 7590 ledes du gennem en forholdsvis simpel guide, der godt nok er på engelsk. Det vigtigste valg er, om du vil bruge boksens indbyggede ADSL-router og blot tilslutte et telefonkabel – eller kun vil bruge Fritz!Box som almindelig router, hvor internettet leveres af din udbyders modem. Jeg valgte det sidste, da mit internet kommer fra YouSee og ikke er ADSL. Herefter springes elegant punkterne om ADSL over, og routeren vælger de korrekte indstillinger for internettet.

Fritz!Box 7590 har som firmaets øvrige routere indbyggede antenner, som er skjult i kassen. Det giver generelt en lidt dårligere rækkevidde end hos routere med eksterne og drejelige antenner, men på Fritz!Box fik jeg forbindelse i hele 2-planshuset og også i det meste af haven, hvilket er ganske pænt for en router med indbyggede antenner. I mit hus er væggene dog lavet af gips og letbeton, og det stiller knap så høje krav til en router, som hvis du bor i et moderne betonbyggeri med forstyrrende armeringsjern i betonen. I det sidste tilfælde vil jeg anbefale en router med eksterne antenner.

Softwaren i Fritz!Box hedder Fritz!OS, og styresiderne er både overskuelige og nemme at forstå – også selvom AVM ind imellem anvender andre betegnelser end de gængse på andre routere. Der findes en app til routeren, så du kan foretage alle indstillinger fra mobilen – endda når du ikke er i nærheden af hjemmenetværket.

Når du logger på routerens styresider, får du et fint overblik over tilsluttede enheder og de forskellige funktioner.

Når du logger på routerens styresider, får du et fint overblik over tilsluttede enheder og de forskellige funktioner. Udover de helt basale trådløse egenskaber finder du i denne router masser af ekstrafunktioner. Her er fx indbygget 350 MB lagerplads, som kan udvides med en ekstern harddisk, og som giver dig en lille NAS uden ekstra omkostninger. Det er også muligt at oprette VPN-forbindelser til hjemmenetværket, så du fx kan bruge danske tjenester, når du er i udlandet.

Fritz!Box kan håndtere op til 1733 Mbit/s på 5 GHz ac-netværket og 800 Mbit/s på 2,4 GHz n-netværk. Det er glimrende hastigheder, som i praksis næsten kan konkurrere med kablede gigabit-netværk. I vores test nåede vi ikke helt op på så svimlende hastigheder, men routeren klarer sig stadig langt over middel for en router med disse specifikationer.

Fritz!Box 7590 er den til dato bedste router vi har testet fra tyske AVM, men hvis du ikke har i sinde at anvende det indbyggede telefonsystem eller ADSL-modem, kan du få en router med samme muligheder til en lavere pris.

Find den bedste pris: www.pricerunner.dk

+ Dedikeret WAN-port

+ Indbygget ADSL-modem

– Ikke eksterne antenner

– Høj pris

 

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Her får du en hurtig router med god rækkevidde og gode og nemme styresider. Routeren kan dog mere, end du får brug for, hvis du ikke får dit internet via ADSL.

Specifikationer

Mærke
AVM
Trådløs standard
802.11a/b/g/n/ac
Kabelnetværk/ethernet
1 Gbit
Netværksporte
4 x LAN, 1 x WAN
USB-porte
2 x USB 3.0
Elforbrug
9-10 Watt
Mål
25 x 4,8 x 18,4 cm
Angivet hastighed
AC: 1733 Mbit/s + N: 800 Mbit/s