Den røde front med store status­lamper er ikke diskret, men giver et effektivt overblik over routerens status.

AVM FRITZ!Box 7560

En god router, der er dejligt nem at bruge.

af #Router #AVM
9.2

Det første indtryk af Fritz!Box 7560 er, at den er unødvendigt grim. Men under det billige ”sølvfarvede” plastik gemmer sig en interessant og gennemtænkt ADSL-router med indbygget telefoni, både kablet og trådløse DECT-telefoner og endda en telefonsvarer.

De to “finner” på oversiden rummer antennerne, og to store knapper bruges til at forbinde trådløse telefoner og trådløse computerenheder. På bagsiden finder man som vanligt fire porte til kablet netværk og dertil en port til (A)DSL-forbindelse ud af huset, en port til en kablet telefon samt en USB-port til lagerenheder m.m. Under routeren er der en etiket med adgangskoder og andre vigtige oplysninger lige ved hånden.

Har du en ADSL-forbindelse og lader Fritz-boksen erstatte din udbyders router, er opsætningen enkel: Du kobler en computer (eller en tablet) til routeren og besøger en bestemt adresse. Her sørger en guide for at gennemgå det nødvendige, og det er nemt at få til at fungere.

Men hvis du fx har en fibernetforbindelse, skal routerens porte sættes op på en anden måde, og det skal gøres lige efter bogen: Da vi skiftede kablerne lidt for tidligt, slog det fejl, og vi var nødt til at nulstille routeren og starte forfra. Det kunne være bedre.

I det daglige er routeren meget behagelig at bruge. Administrationssiderne er overskuelige, holder en fin balance mellem overskuelighed og tekniske detaljer og inviterer til at gå på jagt efter at udnytte flere af routerens funktioner. Blandt andet glæder vi os over fine indstillinger for gæstenetværk, der gør routeren egnet til at give offentligt wi-fi på cafeer og lignende.

Det helt særlige ved Fritz-boksen er dog telefonsystemet: Routeren kan styre op til seks trådløse telefoner (og én kablet) med telefonsvarer, dag/nat-indstillinger og meget andet. Det hele styres uden problemer i routerens administrationssider – inklusive telefonsvareren. Det er smart!

Hastighedsmæssigt klarer routeren sig fint: N-netværket på 2,4 GHz sniger sig lige over 100 Mbit/s, mens AC-netværket på 5 GHz (der har kortere rækkevidde) giver hele 356 Mbit/s. Rækkevidden i vores ret udfordrende testmiljø er 25-30 meter (målt på 2,4 GHz) – et ret gennemsnitligt resultat.

Find en forhandler:

www.pricerunner.dk

+ Høj hastighed
+ Gennemtænkt brugerflade

– Bøvlet indstilling ved fiberforbindelse
– Lidt billigt design

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Har du brug for et telefonsystem i routeren, er Fritz!Box 7560 et fremragende valg. Har du blot brug for en router, findes der billigere alternativer.

Specifikationer

Mærke
AVM
Trådløs standard
IEEE802.11a/b/g/n/ac
Netværksporte
4 stk.
USB-porte
1
Mål
22,0 x 4,7 x 19,5 cm
Angivet hastighed
1,3 Gbit/sekund
Målt hastighed
356 Mbit/sekund